Haberler

Goldman Sachs, Fed’in Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Goldman Sachs, bankacılık devi olarak bilinen bir şirket, Fed’in faiz politikasına ilişkin raporunu yayınladı. Bu rapora göre, banka 2024 yılının ikinci çeyreğinde Fed’in faiz indirimi yapabileceğini işaret etti.

Goldman Sachs ayrıca, önümüzdeki ay faiz artışının pas geçileceğini bekliyor. Bankanın ekonomistleri, haziran ayı sonuna kadar faiz oranlarının düşürüleceğini tahmin ediyor. Rapor, Fed’in faiz indirimlerini üç ayda bir kademeli olarak gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Goldman Sachs Fedin Faiz Indirimi Icin Tarih Verdi 1692001704
Goldman Sachs, Fed'in Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi! 3

Gelecek ayın faiz artışı konusunda Goldman, atlanmasını bekliyor. Kasım toplantısında ise çekirdek enflasyondaki eğilimin izleneceğine dikkat çekti. Banka ekonomistlerinin notunda, “Normalleşme, faiz indirimi için acil bir motivasyon kaynağı değil ve bu nedenle FOMC bunun yerine sabit kalınması yönünde karar alabilir” ifadesini kullandı. Ekonomistler, 25 baz puanlık kesintiler beklediklerini ancak faiz indiriminin hızı konusunda emin olamadıklarını dile getirdi.

Goldman, fon oranının yüzde 3-3,25 arasında sabitlenmesini beklediğini bildirdi. ABD haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda ise yüzde 0,2 oldu. Enflasyon beklentilerin altında gelmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.