Editörden SeçmelerHaberlerKripto Rehber

ATOM Coin Nedir? ATOM Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cosmos olarak bilinen  Tendermint, merkezi olmayan blockchain ağının her düğümü tarafından kullanılan BFT (Byzantine Fault Tolerant) konsensüs algoritmaları, Tendermint konsensüsünü içerir. O halde ATOM coin nedir? İşte ATOM coin yorum ve geleceği hakkında detaylar bu makalemizde işte detaylar…

Cosmos Nedir?

Blockchain Communication Protocol (IBC) ve California firması Tendermint ile işbirliği içinde oluşturulan bir organizasyon olan Cosmos, yaklaşmakta olan internet inovasyon dalgası için çerçeve görevi göreceğini vaat ediyor. Bağımsız bir blockchain ekosistemi olarak da bilinir.

Cosmos, kripto para birimlerini bölmek yerine hepsini bir araya getirmek ve birlikte çalışmasını sağlamak amacındadır. Para birimleri ticareti için güvenli bir blockchain interneti sunar. Atom, ağın benzersiz para biriminin adıdır.

Cosmos’un çıkış tarihi 14 Mart 2019’dur. Sağlam bir proje olarak lanse edilse de sorunsuz değil. Şu anda sadece iki katmanı olmasına rağmen, iki katmanın daha ekleneceğinden söz edildi.

Atom Coin Nedir? Atom Coin Yorum Ve Geleceği 2022

Cosmos Altyapısı Nedir

Cosmos’u oluşturan iki katmanı tartışalım:

En üst katman olan Tendermint, blockchain geliştirme odaklı açık kaynaklı bir temeldir. Merkezi olmayan ve BFT uyumlu konseptleri bu tabana dahil etme hakkı, bu uygulamanın sahibi olan herkese aittir.

Blockchain İletişim Protokolü olarak da bilinen IBC, tüm ayrı zincirler arasındaki iletişimi kolaylaştıran bir bağlantı katmanıdır. Ayrı olmasına rağmen, bu katmandaki zincirler ortak bir sistem tasarımını paylaşır. Dijital varlıkları ve verileri paylaşmanın sırrı coin’dir.

Sistemin 2019 yazında güvenlik açıklarına sahip olduğu ve saldırı tehdidi altında olduğu iddia edilse de, küresel ekonomide birçok analistin örnek olarak gösterdiği bir seviyede. Ayrıca bahsi geçen katman genişleme araştırmaları da sistemi güçlendirmeye devam ediyor. Ayrı bir yapıya sahip başka bir varlığın, istenilen seviyeye ulaştığında Ethereum ile rekabet etmesi bekleniyor.

Cosmos Sistemi Nasıl Çalışır, Değeri Nedir?

Cosmos piyasaya sürüldüğünden bu yana, merkezsiz tüm uygulamaları faaliyete geçirebiliyor. Geliştirilen BFT Pos sistemi aracılığıyla finansal uygulamalardan, sosyal medyaya kadar uzanan işlemlerin tamamı saniyelerde işlemi tamamlanıyor.

Cosmos Network sisteminin yerel kripto para birimi Atom’dur. Cosmos namı diğer Atom’un piyasa değeri  ₺69,998,646,348 TRY;  Dolaşımdaki arzı 286,370,297.Bu yazının yazıldığı sırada Atom’un satın alma değeri 12,97 dolardır.

Cosmos (ATOM) Nasıl Satın Alınır

Şu anda ATOM doğrudan Türk Lirası ile satın alınamamaktadır. Bunun için önce yurt içi bir borsaya Türk Lirası yatırmanız, ardından Bitcoin (BTC) satın almanız ve BTC’nizi Okex, Huobi, Kucoin gibi forex borsalarından birine aktarmanız ve BTC’nizi kullanarak ATOM satın almanız gerekir.

Türkiye’nin en büyük kripto para borsası Paribu’yu kullanarak Türk Lirası ile Bitcoin (BTC) satın alabilirsiniz.

Paribu Kayıt

Giriş ya da kayıt prosedürlerini tamamladıktan sonra borsa hesabınıza TL yatırmak için “Yatırma İşlemleri” menüsünü kullanmalısınız.

Paribu Tl Yatırma

Paribu’ya TL yatırırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Sadece sizin adınıza açılmış kişisel, cari, Türk Lirası hesaplar gönderilmelidir.  Başkalarının hesaplarından yapılan transferler kabul edilmez.
  • ATM kullanılarak (kartlı/kartsız) yapılan transferler, gönderici bilgileri teyit edilemediği için kabul edilmeyecektir.
  • Gönderdiğiniz tutar otomatik olarak mutabakatınıza yansıyacak ve sistem tarafından faturalandırılacaktır.
  • Önemli olan senin yazman. Açıklanamayan transferler, işlem ücretleri düşülerek iade edilecektir.
  • Hesabınıza tanımlı Sabit Yatırım Kodu ile yaptığınız tüm transferler Paribu bakiyenize otomatik olarak yansır. Ayrıca haber vermenize gerek yoktur.

Kolay alış ve satış

TL yatırma işlemini tamamladıktan sonra “Market” üzerinden veya “Kolay Alış-Satış” üzerinden hızlıca Bitcoin (BTC) alabilirsiniz. Biz anlatımımızı “Kolay Alış-Satış” üzerinden gerçekleştireceğiz.

Paribu Bitcoin Satın Alma

Yukarıdaki ekrandaki alanları yatırdığınız paranın miktarına göre veya almak istediğiniz BTC miktarına göre ayarlayın. Satın alım işlemini tamamladıktan sonra Huobi’ye geçiş yapacağız.

Huobi Kayıt Olma

Hesap oluşturduktan sonra ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Bakiye” menüsüne tıklayın ve “Borsa Hesabı (Yatırma ve Çekme” seçeneğine tıklayın.

Huobi Para Yatırma

Buradan “BTC” sütunundan “Yatır” butonuna basın.

Huobi Btc Yatırma

Bu adımda size özel Bitcoin adresi oluşturulacak. Adresin yanındaki “Kopyala” seçeneğine basın.

Huobi Btc Yatırma - 2

Şimdi yeniden Paribu’ya dönün ve menüden “Çekim İşlemleri”ne basın.

Ardından sekmelerden BTC’yi seçtikten sonra Huobi’den kopyaladığınız cüzdan adresini “Cüzdan Adresi” alanına yapıştırın ve Bitcoin’de istediğiniz para çekme miktarını girin. Para çekme talebinde bulunduğunuz anda transferiniz başlayacaktır, ancak alıcının adresine ulaşma süresi Bitcoin ağının yoğunluğuna bağlıdır.

Çekim isteğinizi yerine getirdikten sonra Paribu ile işimiz bitti. Huobi’ye geri dönün, üst menüden “Exchange”i ve ardından soldaki seçeneklerden “BTC”yi seçin. Ardından, arama alanına “ATOM” yazın ve ekranda görünen filtrelenmiş ATOM’u seçin.Atom Nasıl Alınır

Kullanılabilir BTC bakiyenize göre, o anki alış fiyatına göre “Alış Fiyatı” girin ve almak istediğiniz ATOM miktarını girerek “Satın Alma ATOM”  butonuna tıklayın.

Atom Satın Alma - 2

İşlem tamamlandıktan sonra artık kripto cüzdanınızda Cosmos (ATOM) bulunuyor demektir. Dilediğiniz kadar bu parayı depolayabilir, istediğiniz an harcayabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.