Haberler

Kriptoların gözü kulağı bu verilerdeydi: Euro Bölgesi enflasyon rakamları açıklandı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel finans piyasalarında ve kripto para piyasasında gözler bir süredir Euro Bölgesi’nden gelecek olan enflasyon verilerinde idi. Euro Bölgesi Ağustos ayı yıllık bazda enflasyon oranı yüzde 9,1 olarak açıklanmıştı. Öte yandan Ağustos ayında aylık bazda Euro Bölgesi’nde enflasyon yüzde 0,6 seviyesindeydi. Euro Bölgesi Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Aylık bazda yüzde 0,3 olarak gelen enflasyon, yıllık bazda beklentileri aşarak yüzde 10’a yükseldi.

EURO BÖLGESİ ENFLASYONU BEKLENTİLERİ AŞTI

Euro Bolgesi Enflasyonu Beklentileri Asti

Enflasyon verileri, kripto paralara geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla etki edebiliyor. Özellikle 2022 yılında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında parasal sıkılaştırma adımları atmaya başlaması ve faizleri artırmasıyla birlikte güç kazanan dolar ile negatif korelasyon içerisinde olan Bitcoin (BTC) ve kripto paralar, bir süredir Euro Bölgesi Eylül ayı enflasyon verilerini bekliyordu. Eylül ayında Euro Bölgesi enflasyon oranları beklentileri aştı.

ENFLASYONA EN BÜYÜK KATKI GIDA VE ENERJİ FİYATLARINDAN

Euro Bölgesi’nde gıda ve enerji fiyatları, enflasyona en fazla katkı yapan kalemler olurken, fiyat artışlarının da genele yayıldığı görüldü. Gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyon da yıllık bazda artışını sürdürdü ve yüzde 4,8 seviyesine ulaştı. Bu alanda beklenti, yüzde 4,7 seviyesindeydi. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) önümüzdeki ay gerçekleştireceği para politikası toplantısında faizi 75 baz puan daha artırması bekleniyor. Öte yandan yüksek enflasyon oranları dünya genelinde ekonomileri zora sokmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.