Editörden SeçmelerHaberlerKripto Rehber

Trailing( İz Süren) Stop Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Uzun vadede karlı pozisyonlar elde etmek isteyen yatırımcılar için tercih edilen takip durdurma yönteminin ne olduğuna ve nasıl kullanılacağına bir göz atalım.

Trailing( İz Süren) Stop Nedir?

Trailing stop, karlı bir ticaretin mümkün olduğu kadar uzun süre işlem görmesini ve olası bir dalgalanma durumunda durdurulmasını sağlayan bir emir türüdür. Yani olası bir ters hareket durumunda kar koruması sağlayan ve minimum kayıp veya bir miktar kar ile işlemi kapatan bir emir türüdür.

Trailing( İz Süren) Stop Nasıl Kullanılır?

Uzun bir işlemden 100 dolar kâr eden bir yatırımcı örneğini ele alalım. Yatırımcının daha fazla kar elde edebileceğini düşündüğü için işlem yapmaya devam etmek isteyip istemediği, ancak karını olası bir piyasa tersine çevirmesinden korumak isteyip istemediği. Bu noktada trailing stop emir türü devreye girer. Bu emir tipini kullanmak için işlem yapacağınız yatırım ürününü seçtikten sonra “i” sekmesinden “trailing Stop” seçeneğini seçmelisiniz.

Trailing Stop 02.08-1

Takip eden stop emir tipini seçtikten sonra karşınıza yukarıda gördüğünüz ekran gelecektir. Şimdi burada yazılan terimlerin ne anlama geldiğini tek tek cevaplandıralım.

Aktivasyon Fiyatı: Bu kısım, sat emrinin işleme konulacağı fiyatın seçileceği bölümdür. Yani buraya emirin faaliyete geçirilmek istendiği fiyat yazılır. Örneğin, BTC fiyatının 22.000 dolar seviyesine ulaşması ile 100 dolar kârda olan ve bu kârı korumak isteyen bir yatırımcı, aktivasyon fiyatına 22.000 yazmalıdır. Böylece fiyat 22.000 dolar seviyesine geldiğinde trailing stop emri aktif hale gelir.

T/D (%): Bu bölüm, etkinleştirme maliyeti üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Burada fiyat yerine yüzde yazmaktadır. Bu oran, tam tersi yönde olabilecek bir fiyat dalgalanmasına gösterdiğimiz toleransı yansıtmaktadır. Örneğin, bir yatırımcı T/D (%) alanına %1 yazıyorsa ve aktivasyon fiyatı 22.000 $ ise, %1 fiyat değişikliğine izin veriyor. Diğer bir deyişle, Bitcoin fiyatı 22.000$’a ulaştığında %1 düşerse limit emri aktif olacaktır. Alternatif olarak, BTC’nin fiyatı 22.000$’ın üzerine çıkıp 23.000$’a ulaşırsa ve ardından bu seviyeden %1 düşerse, limit emri etkinleştirilir. Spesifik olarak, cari fiyat arttıkça T/D oranı fiyatı takip edecektir.

Limit (USDT): Bu kısımda aktivasyon fiyatı ve T/D (%) belirlendikten sonra satılacak fiyat yazılır. Örneğin, etkinleştirme fiyatı 22.000$, T/D (%) oranı yüzde 1 ve limit fiyatı 21.500$ olan takip eden bir stop emrini düşünün. Bu, “Fiyat 22.000$ seviyesine ulaştıktan veya bu seviyeyi geçtikten sonra mevcut fiyattan %1 düşerse, 21.500 dolar’dan satış yapmak istiyorum.” Anlamına gelir.

Miktar (BTC): Bu kısıma ise işlemde olduğunuz yatırım ürününün ne kadarı için emir vermek istediğinizi girmelisminiz.

Trailing Stop 02.08-2

Yukarıdaki resimde, aktivasyon fiyatı 25.000$, T/D (%) oranı %2 ve limit fiyatı 24.000$ olan bir BTC satış takip eden durdurma emri görüyorsunuz. Bu tür emisyon, “Fiyat 25,00 doların üzerinde veya altındayken oluşan mevcut fiyat %2 düşerse 24.000 dolardan sipariş vermek istiyorum” anlamına gelir. Böylece, 24.000 dolar’dan satmak için belirlediğiniz koşullar karşılanmadıkça, işlem yapmaya devam edecek ve satmak istediğiniz fiyatı güncelleyebileceksiniz. Bu, mümkün olduğunca çok karlı ticaret yapmanızı sağlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.