Bitcoin Haberleri

Bitcoin balinaları ve küçük yatırımcılar 2022 düşüşlerinde nasıl hareket etti?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 10 Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek fiyat değerine ulaştı. Bu aşamadan sonra Bitcoin, 2022 yazına kadar düşüş trendinde devam etti ve Bitcoin fiyatı yaz aylarından itibaren 18 bin dolar ile 20 bin dolar arasında ciddi bir sıkışıklıkla karşı karşıya kaldı. Bitcoin’in yatay seyri genel olarak birçok yatırımcının sektörden uzaklaşmasına neden olurken, Santiment tarafından sunulan bir veri, balinaların ve küçük yatırımcıların bu süreçte nasıl hareket ettiklerini ortaya koydu. Kripto analiz firması Santiment tarafından sağlanan verilere göre Bitcoin balinaları Ekim 2021 döneminden itibaren ceplerini boşaltmaya başladı.

BALİNALAR CEPLERİNİ BOŞALTTI

Balina Adres Sayisinda Muazzam Dusus

Santiment, bir grafikle birlikte balinalara ve küçük yatırımcılara ilişkin davranış raporunu yayınladı. Rapora göre elinde 100 ile 10 bin arasında Bitcoin bulunduran balinalar, Ekim 2021 itibariyle Bitcoin’lerini satmaya başladı. Bu satış dalgası öncesi balinalar, Ekim 2021’de Bitcoin arzının yüzde 50’sine sahipti. Ancak günümüze kadar devam eden satışların ardından balinaların elindeki Bitcoin arzı yüzde 50’den yüzde 45’e geriledi.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR ALMAYA DEVAM ETTİ

Santiment verilerine göre balinalar Ekim 2021’den itibaren satış pozisyona geçerken, elinde 10 Bitcoin’den daha az Bitcoin bulunduran küçük yatırımcılar ise satın alma işlemlerine devam etti. Verilere göre güncel olarak küçük yatırımcılar Bitcoin arzının yüzde 15’ine sahip.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.