Bitcoin Haberleri

Kurumsal yatırımcılar 2022 düşüşlerini umursamadı, Bitcoin almaya devam etti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 2022 genelinde sert düşüşler yaşadı. Kasım 2021 döneminden itibaren başlayan düşüş trendi, Mayıs ayı itibariyle gelen çöküş sonrasında daha da derinleşti ve bu süreçte altcoinler de ciddi darbeler aldı. Bitcoin, Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tüm zamanların fiyat rekorunu kırmıştı. Ancak ilerleyen süreçlerde gelen düşüşlerle birlikte Bitcoin bu değerinden yaklaşık yüzde 75 oranda uzaklaştı ve uzun bir süre boyunca 18 – 20 bin dolar aralığında hareket etti. Bitcoin ve kripto paralarda düşüşler yaşanırken, kurumsal yatırımcıların buna rağmen Bitcoin’den vazgeçmedikleri ortaya çıktı.

KURUMSALLAR DÜŞÜŞLERE RAĞMEN BTC ALDI

Justin Bennett Bitcoin

Fidelity Digital Assets, “2022 Kurumsal Yatırımcı Dijital Varlıklar Çalışması” başlıklı bir anket çalışması yaptı. Söz konusu çalışmaya göre kurumsal yatırımcılar bu yıl yaşanan düşüşlere rağmen kripto para satın almaya devam etti ve ankete göre kurumsal yatırımcılar, gelecekte de kripto para satın almaya devam edecek. Anket katılımcılarının yüzde 58’i, Bitcoin fiyatındaki ATH seviyesine göre yaşanan yüzde 75’lik düşüşe rağmen Bitcoin depolamaya devam etti.

KURUMSALLAR NEDEN BTC ALMAYA DEVAM ETTİ?

Söz konusu anket çalışmasında, kurumsal yatırımcılara düşüşlere rağmen neden Bitcoin almaya devam ettikleri soruldu. Katılımcılar, Bitcoin’in arkasında yenilikçi bir teknoloji olmasından ve varlığın yüksek potansiyelli olmasından dolayı satın almalara devam ettiklerini ifade etti. Uzmanlar, ilerleyen dönemlerde Bitcoin benimsenmesinin daha fazla artacağına inanıyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.