Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Boğa Piyasasının Zirvesini Nasıl Tahmin Ederiz?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tepeden sat, dipten al, yöntem bu! Bitcoin boğa piyasasının zirvesini nasıl tahmin ederiz? Peki ya tepeden satıp, alttan almanın bir yolu var dersek? Ünlü analist, makalesinin %100 başarılı olduğunu iddia etti.

Bitcoin (BTC) fiyatında yeni düşüşler, küçük artışlar ve müteakip geri çekilmelere tanık olduk. Her defasında yatırımcıların direnişini duyuyoruz, son zirvede neden satmadın diyorlar. Peki bu zirveleri belirlemek ne kadar kolay? Örneğin, piyasaya 28.000 dolardan girebilirse, 63.000 doların zirvesinde başarılı bir şekilde satış yapan yatırımcılar daha fazla para kazanabilir. Ama durum bu kadar kolay mı?

Bitcoin (BTC) Zirvelerini Tespit Edin

Analistler, bu zirveleri en doğru şekilde tespit etmek için  kullanır. RSI, en basit fiyat hareket göstergelerinden biridir ve izleme döngüsü sırasında bize daha net bir cevap verir. Twitter’da @TechDev_52 takma adını kullanan anonim bir kripto para analisti, Bitcoin (BTC) fiyatlarının makro döngünün iniş ve çıkışlarını açıkça bulabileceğini söyledi. TechDev_52’yi dinleyelim, o sadece basit bir göstergenin bunu tespit edebileceğine inanıyor.

Analist, Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) Bitcoin (BTC) fiyat zirvelerini ve düşüşlerini tahmin etmedeki rolü hakkındaki görüşlerini paylaştı. Grafikte, amiral gemisi kripto para birimlerinin fiyat dinamikleri, 14 günlük bir zaman dilimi kullanılarak logaritmik bir ölçekte görüntülenir. RSI grafiğine biri “aşırı alım bölgesi” ve diğeri “aşırı satım bölgesi” olmak üzere iki azalan çizgi eklendi.

Grafiği yukarıdaki gönderide de görebilirsiniz. Analistlere göre, RSI çizgisi “kanal”ın üst sınırına ulaştığında Bitcoin (BTC) fiyatı zirve yapacak. Aksi takdirde, alt sınıra ulaşmak şu veya bu döngünün sonu anlamına gelir.

2022 Yılı Bitcoin (BTC) Hedefi Tepeden Sat, Dipten Al

Peki zirve bu yöntemle kolayca tespit edilebilirse Bitcoin (BTC)‘nin 2022’nin ilk çeyreğindeki fiyatı USD cinsinden ne kadar olacak? Bu modele göre, Bitcoin fiyatı 2022’nin ilk üç ayında 140.000 ABD Doları ile 160.000 ABD Doları arasında yeni bir zirveye ulaşacak. Bugün ise RSI aşırı satım bölgesinde bulunuyor.

RSI, 1978’de icat edildi ve uzun veya kısa pozisyonların gücünü ölçmek için kullanılıyor. Başka bir deyişle, fiyat değişikliklerinin büyüklüğünü ölçen bir momentum göstergesidir. Tabii ki, RSI‘ın tek başına bu kadar büyük bir sonuç üretmesi pek mümkün değil. Bunu desteklemek için farklı göstergeler kullanmak, tahminin doğruluğunu artırabilir. Örneğin piyasadaki korku ve açgözlülük endeksi destekleyici bir örnektir. Endeks Ekim ayında 24 seviyesinden 84 bölgesine sıçrayarak yedi ayın en yüksek noktasına ulaştı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.