Ethereum HaberleriHaberler

Yaklaşık 2 Milyar Dolarlık Ethereum Yakıldı! ETH Yakımı Piyasayı Nasıl Etkiler?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Etherchain web sayfasından edinilen verilere göre Ethereum ağında yarım milyon Ethereum yakıldı. yazının yayına hazırlandığı sırada yakılan Ethereum miktarı yaklaşık olarak 1 Milyar 790 milyon dolara eşit durumda.

Ethereum ücret yakma Mekanizması

EIP-1559 güncellemesi ile Ethereum ağına ücret yakma mekanizması uygulandı. Ağustos ayından bu yana daha ilkin madencileri onay işlemleri için ödüllendirmek için kullanılan madenci tutarı, taban ücretle değiştirildi. Şu anda ise madencilere ödül tip olarak sunulurken, taban ücretler yakılıyor.

Öte taraftan Ethereum ağında her gün artan sayıda işlemle birlikte daha oldukça coin yakılıyor, bu da Ethereum’u aşamalı olarak piyasaya sürülenden daha fazlasının yakıldığı deflasyonist bir varlık haline getiriyor.

Olumlu Piyasa Etkisi

Ağda bulunan coin sayısı, mevcut ücret yakma mekanizması ile devamlı azalırken, Ethereum’un fiyatı üstünde pozitif bir tesiri olması planlanıyor. Sürekli azalan arz ve hızla artan talep ile yatırımcılar, fiyat artışı beklerken ETH biriktirme eğiliminde hareket ediyorlar.

Ethusdt
Ethusdt

Buna ek olarak etki, Ekim ayındaki %26’lık gelişme ile Ethereum’un fiyatına halihazırda yansıdı. Güncellemeden hemen sonrasında, Ethereum fiyatı %20’den fazla arttı, sadece ondan sonrasında süratli bir düşüş yaşandı.

Bununla birlikte genel piyasada devam edecek bir artış ile 2021 yılı bitmeden Ethereum fiyatının 5.000 ve hatta 10.000 dolara ulaşmasını bekleyen analistler bulunuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.