Bitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

İsveç Merkez Bankası Riksbank’tan Bitcoin (BTC) Açıklaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İsveç merkez bankası Riksbank’tan bitcoin (BTC) açıklaması. İsveç Merkez Bankası Riksbank’a göre Bitcoin ve diğer kripto para birimi olmadığını İddia Etti.

Bankaya göre Bitcoin’in fiyatı değişken, bu da en büyük kripto varlığını zayıf bir değer deposu yapıyor.

Bitcoin 2009’dan beri var olmasına rağmen, yaygın olarak bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmiyor. Coinmap, dünya genelinde 29.651 lokasyonun kripto para birimini kabul ettiğini bildiriyor. Visa’nın 60 milyonluk ağıyla karşılaştırıldığında, bu mütevazı bir miktar. Bitcoin kullanan ürünlerin fiyatlandırılması, varlığın volatilitesi nedeniyle bir takım zorlukları beraberinde getirir.

Riksbank’a göre bu değerlendirme diğer kripto para birimleri için de geçerli. Riksbank Başkanı Stefan Ingves, bu paranın geçen yıl er ya da geç gideceğini öngördü.

Riksbank hala e-krona olarak adlandırılan kendi CBDC’si üzerinde çalışıyor. Geçen ay banka, CBDC’yi eski bankacılık sistemleriyle entegre etmek için başarılı bir deneyin tamamlandığını bildirdi.

Merkez bankası ise e-krona çıkarıp çıkarmayacağına henüz karar vermiş değil.

İsveç, Avrupa Birliği’ne üye olmasına rağmen para birimi olarak euro kullanmamaktadır. 2023’te dünyanın ilk nakitsiz toplumu olmayı planlıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.