HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Bitcoin Dominansı Düşerek Altcoin’lerin Yükselmesine Katkı Sağlıyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) domine eden oran, gün içinde %1,70 düşerek, altcoin’lerin yükselmesine katkı sağlıyor.

BTC domine eden oran, %50,54 seviyesinden aşağı yönlü hareket etmeye başladı ve doğrudan %49,67 seviyelerine indi. Bu kadar kısa sürede %1,70 düşen veri, adeta altcoin’ler için bir ilaç oldu. Uzun süredir sadece haberlerin etkisiyle yukarı doğru fiyatlanan altcoin piyasası, domine eden orandaki bu gevşemeyle birlikte canlandı. Peki, altcoin’lerdeki bu bahar havası devam edebilir mi? BTC domine eden orandaki hangi noktalar önemlidir?

Bitcoin Dominans Değerlendirmesi

BTC dominansı, 50,54 seviyesinden red yiyerek geri çekilmeye başladı ve sert bir düşüş yaşayarak 49,67’ye indi. Şu anda destek seviyesine yakın seyreden dominans, 49,60 seviyesinden yukarı yönlü bir tepki verebilir. Eğer 49,60 seviyesi aşağı yönlü olarak kırılır ve 48,95 ile 48,35 seviyeleri test edilirse, altcoin’lerde büyük yükselişler gözlenebilir. Ancak, 49,60 seviyesine dokunulup yukarı doğru hareket edilirse, altcoin’lerdeki bu hareketlilik geçici olacaktır.

BTC dominansı uzun bir süredir yüzde 50’nin üzerinde seyrediyordu, ancak düşüş hareketiyle altcoin piyasasına can verdi. Ancak, 50,05 – 50,55 ve 51,67 seviyelerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu seviyelere olası bir yolculuk, altcoin’lerdeki satış baskısını artırabilir ve fiyatları destek noktasına çekebilir.

Ekran Resmi 2023 08 14 15.17.47 2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.