Bitcoin Haberleri

Bitcoin ETF OnayınınArdından Madenciler Borsalara Yoğun Bir Şekilde Bitcoin Taşıyor

Son günlerde zincir üstü veri takipçisi CryptoQuant'ın verilerine göre, Bitcoin madencileri borsalara büyük miktarda Bitcoin (BTC) taşıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son günlerde zincir üstü veri takipçisi CryptoQuant’ın verilerine göre, Bitcoin madencileri borsalara büyük miktarda Bitcoin (BTC) taşıyor. Madenciler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF onayının ardından haber satışını tercih etti. Bu durum, yaklaşan halving (yarılanma) öncesinde madencilerin kâr elde etmelerini sağladı.

CryptoQuant’ın verilerine göre, günlük madenci çıkışı 1 milyar doların üzerinde kaydedildi ve son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Son 24 saat içerisinde Bitcoin madencileri borsalara 10 binden fazla BTC gönderdi. Uzmanlar, madencilerin çoğunlukla F2Pool havuzundan taşındığını belirledi.

Cryptoquant Bitcoin Madenci

F2Pool analisti Bradley Park, CoinDesk’e yaptığı açıklamada, madencilerin artan maliyetler ve yaklaşan halving nedeniyle satış yapmak zorunda kaldığını iddia etti. Park, halving öncesinde şirketinin kapasitesini artırarak hash oranını yükselttiğini vurguladı.

Bitcoin Halving Ne Zaman Gerçekleşecek?

Bitcoin madencilerinin blok başına kazandığı ödüller, düzenli olarak yarılanan halving işlemiyle azaltılıyor. Önümüzdeki Nisan ayında bir kez daha gerçekleşmesi beklenen halving, madencilerin gelirlerinin yarı yarıya azalacağı anlamına geliyor. Bu nedenle, madenciler yeni yatırımlarla kapasitelerini artırarak gelirlerini koruma çabası içerisindeler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.