Haberler

Günün Öne Çıkan Kripto Paraları Hangileri Oldu? 13 Ocak 2024

13 Ocak 2024 tarihinde, Bitcoin (BTC) satış baskısıyla karşılaşması sonucu bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, kripto para piyasasında büyük bir etki yarattı ve altcoin'ler üzerinde de olumsuz bir etki bıraktı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

13 Ocak 2024 tarihinde, Bitcoin (BTC) satış baskısıyla karşılaşması sonucu bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, kripto para piyasasında büyük bir etki yarattı ve altcoin’ler üzerinde de olumsuz bir etki bıraktı.

ABD’nin düzenleyici kurumu olan SEC, 10 Ocak tarihinde spot Bitcoin ETF başvurularını onayladı. Bu olay, kripto sektöründe büyük bir ses getirdi ve yatırımcıları heyecanlandırdı. 11 Ocak tarihinde ise spot Bitcoin ETF’ler işleme alındı ve ilk işlem gününde 4,6 milyar dolarlık bir hacim elde edildi.

Ancak, pozitif ilerleyen kripto piyasası, BTC’de gerçekleşen kâr satışları nedeniyle sarsıldı. Bitcoin, onay sonrası 49 bin dolar seviyesini görmesine rağmen gelen satışlarla birlikte 41 bin 500 dolara kadar geriledi. Bu düşüş, altcoin’ler üzerinde de bir etki yarattı.

Spot Bitcoin ETF gündemiyle volatilite yaşanan ve düşüşlerin gerçekleştiği haftanın ardından, hafta sonuna hareketli bir başlangıç yapan bazı altcoin’ler oldu. İşte günün öne çıkan altcoin’leri:

Kazananlar Listesi

Celestia (TIA): Son 24 saatte yüzde 6,68 artış göstererek zirveye oturdu. Internet Computer (ICP): Yüzde 3,56’lık artışla ikinci sırada yer aldı. Optimism (OP): Yüzde 2,12’lik artışla üçüncü sırada yer aldı.TRON (TRX): Yüzde 1,75’lik artışla dördüncü sırada yer aldı. Ethereum Classic (ETC): Yüzde 0,71’lik artışla beşinci sırada yer aldı.

Yukselenler

Kaybedenler istesi

Bitcoin SV (BSV), Son 24 saatte yüzde 10,53 düşerek en çok değer kaybeden altcoin oldu. THORChain (RUNE), Yüzde 10,41 oranında düşüşle ikinci sırada yer aldı. Bitcoin Cash (BCH),  Yüzde 10,19 oranında değer kaybeden altcoin, piyasa değerine göre ilk 100 arasında yer alıyor. The Graph (GRT), Yüzde 7,55 düşüşle kaybedenler listesine dahil oldu. Avalanche (AVAX),Yaklaşık yüzde 7,04 düşüş göstererek kaybedenler listesinde yerini aldı.

Dusenler

Bu veriler, 13 Ocak 2024 tarihindeki kripto para piyasasında yaşanan hareketliliği yansıtmaktadır. Ancak, kripto para piyasası oldukça volatil olduğundan, yatırım yapmadan önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmanız önemlidir. Bu yazıda verilen bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.