Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in aylık kapanış seviyesi korkuttu ama geçmiş veriler umut veriyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında, 30 Eylül’ü 1 Ekim’e bağlayan gece TSİ 03.00’da aylık kapanışlar tamamlandı. Aylardır düşüş eğiliminde seyreden kripto para piyasasında artış düşüşler yatırımcıları pek de şaşırtmıyor olsa da aylık kapanışların düşüş eğiliminde gerçekleşmesi endişeleri artırmaya devam ediyor. Bu noktada, her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) de sadece yüzde 3’lük bir düşüş görmüş olsa da fiyatın kritik destek noktasının altına sarkmış olması piyasa genelinde endişeleri artırıyor.

BTC AYLIK KAPANIŞINDA KRİTİK DESTEĞİN ALTINDA KALDI

Btc Aylik Kapanisinda Kritik Destegin Altinda Kaldi

Bitcoin, 2017 yılında yaşanan rallide 19 bin 600 dolar ile o dönem için tüm zamanların fiyat rekorunu kırmıştı. Ardından gelen düşüşlerle Mart 2020’de 3 bin 700 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, Kasım 2021’de ise 69 bin dolar seviyesine kadar yükselmişti. 2022’de gelinen noktada Bitcoin, 2017’deki ATH destek seviyesini kaybederek 19 bin 600 doların altına sarktı. Bitcoin’in hacimli ve volatil bir kırılma yaşamamış olsa da kritik desteği kaybetmesi, yatırımcıları tedirgin etmeye başladı. Bitcoin, Eylül sonunda 19 bin 430 dolar seviyesinde aylık kapanış yaptı. Bu kapanışın ardından Bitcoin, Ekim ayına da 100 dolarlık daha bir düşüşle başladı.

GEÇMİŞ VERİLER NEYİ İŞARET EDİYOR?

Tarihi döngülere ve geçmiş verilere bakıldığında, Bitcoin’in neredeyse son çeyreklerin tamamında yükseliş yaşadığı biliniyor. Ayrıca son çeyrek açılışları itibariyle geçmiş verilerde Bitcoin’in Ekim ayında yukarı yönlü hareketlere başladığı da biliniyor. Öte yandan Ekim ayında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı gerçekleştirmeyeceği de biliniyor. Bu veriler yan yana geldiğinde, yatırımcılar genelinde bir yükseliş beklentisi oluştuğu görülebiliyor. Ancak verilerin bir kesinlik sunmadığının da dikkate alınması gerekiyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgi ve açıklamalar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.