HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin’in Geleceği Belirsiz: Sancılı Dönem Son Bulacak mı?

CoinGlass kripto analiz platformuna göre, Bitcoin'in açık faiz oranı (OI) artmaya devam ediyor, bu da BTC'de daha fazla düşüş olabileceği anlamına gelebilir.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

CoinGlass kripto analiz platformuna göre, Bitcoin‘in açık faiz oranı (OI) artmaya devam ediyor, bu da BTC’de daha fazla düşüş olabileceği anlamına gelebilir.

Bitcoin vadeli işlemlerindeki toplam açık faiz, son fiyat düşüşlerine rağmen 29 milyar doları aştı. CoinGlass BTC’deki düşüşü gözlemledi ve artan faiz oranını “olağanüstü” olarak tanımladı.

Analiz platformu, OI’nin hafta boyunca yükseldiğine dikkat çekti ve “Açık pozisyonun çoğalması, hem long (yükseliş) hem de short (düşüş) pozisyonlarının çeşitlendiğini gösteriyor” şeklinde yorumladı.

Bitcoin Tehlikeli Sularda Yüzüyor

CoinGlass, Bitcoin’in fiyat aralığı ile açık faiz oranı arasındaki çelişkiyi vurgulayan ve boğaların henüz piyasaya geri dönme konusunda isteksiz olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Paritedeki açık faizdeki yükseliş, işlemi daha kaldıraçlı hale getirir ve her iki yöndeki potansiyel hareketleri daha güçlü kılar. 5 Ağustos’ta kaldıraç oranının artmasıyla BTC’nin bir günde yüzde 20 değer kaybettiği dikkat çekti, kısa süre içinde meydana geldi.

CoinGlass verileri, fonlama oranlarının negatife dönüş yaptığını açıkça gösteriyor.

Verileri değerlendiren Cointelegraph şu ifadeleri kullandı:

“Bu senaryo, yatırımcıları long pozisyon tutmaktan caydırabilir, çünkü pozisyonları korumak için ödeme yapmaları gerekir.“

Deribit adlı zincir üstü veri platformu, kripto opsiyonlarının hafta sonunda vadesinin dolacağını ve yaklaşık 24 bin BTC’lik sözleşmelerin sona ereceğini açıkladı. 

BTC’nin güne düşüşle başlayan hareketi, 58 bin dolara kadar dayanmaya çalışıyor. Öncü kripto para birimi, haftanın son işlem gününde 34 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.