Ekonomi

Asya Borsaları Beklenen Fed Kararı Öncesinde Düşüş Yaşıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel piyasalar, Çarşamba günü açıklanacak olan kritik Fed kararı öncesinde büyük bir beklenti içine girdi. Federal Rezerv’in faiz kararı yanı sıra, Japonya ve İngiltere merkez bankalarının kararları da yakından takip edilecek. Bu süreçte, Asya piyasaları Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) 5 Eylül’deki politika toplantısı tutanakları öncesinde düşüş yaşadı.

Özellikle yatırımcılar, RBA’nın tutanaklarını beklerken Asya-Pasifik bölgesindeki borsalar genel olarak değer kaybetti. Japonya’nın Nikkei 225 endeksi, resmi tatil dönüşünde %0,94 oranında gerilerken Topix endeksi %0,26 oranında daha küçük bir düşüş yaşadı.

Asya Borsaları Beklenen Fed Kararı Öncesinde Düşüş Yaşıyor

Asya borsalarının yanı sıra ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinde gerileme işaretleri görmediğini belirtti. Ancak Yellen, Kongre’nin hükümetin faaliyetlerini sürdürecek yasaları geçirememesi durumunda ekonomide ivme kaybı riski olduğunu da vurguladı.

Dow Jones endeksi önceki günü %0,018 oranında düşüşle tamamlarken, Nasdaq endeksi %0,49 oranında yükselirken S&P 500 endeksi %0,072 oranında bir artış kaydetti.

Kripto Paraların Değerindeki Artış Devam Ediyor

Son 24 saat içinde dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, %0,4’lük bir artış göstererek 26,794 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin’i yakından takip eden bir diğer kripto para ise Ethereum. Ethereum, son 24 saatte %0,1 oranında bir artış göstererek 1,634 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bu gelişmelerle birlikte, küresel piyasaların dikkati Fed kararına yoğunlaşırken Asya piyasaları düşüş yaşamış durumda. Yatırımcılar, RBA tutanaklarından gelecek ipuçlarını takip ederek piyasalardaki hareketleri değerlendirecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.