Kripto RehberEditörden Seçmeler

Decentraland Nedir? MANA Coin ve MANA Geleceği

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Decentraland Nedir?

Son zamanlarda Facebook’un da devreye girmesiyle birlikte herkesin ağzındaki “Metaverse” kavramı aslında oyun içinde deneyimlememiz için en kolay alan oldu. Blockchain teknolojisi kullanılarak merkezi olmayan altyapı üzerinde oluşturulan oyunlar bile.

Çünkü bu oyunlarda gerçekten sahip olduğunuz tüm özelliklere ve malzemelere sahip olabilirsiniz. Avatarınız için yeni kıyafetler satın alabilir, kripto cüzdanınızda saklayabilir veya pazarda satabilirsiniz.

Decentraland, oyunların, sergilerin ve birçok farklı etkinliğin oluşturulabileceği böyle bir sanal dünya deneyimi sağlayan bir 3D sanal gerçeklik platformudur. Aynı zamanda Ethereum blok zincirine dayalı ilk merkezi olmayan sanal gerçeklik platformudur. Arazi satın alabileceğiniz, o arazilerde kendi alanlarınızı oluşturabileceğiniz, ücretsiz avatarınızı oluşturabileceğiniz, farklı etkinliklere veya oyunlara katılabileceğiniz ve ödüller kazanabileceğiniz bir evren.

Bu evrende sahip olduğunuz ve satın aldığınız ve sattığınız her şey aslında Ethereum ağı üzerinde bir NFT olan ERC721 standardında bir NFT’dir. Hepsi NFT olan arazi, karakter kıyafetleri ve diğer eşyaları alıp satabilirsiniz.

Decentraland Nasıl Kuruldu?

Decentraland projesine ilişkin teknik belgeler ilk olarak 2015 yılında Esteban Ordano, Ariel Meil​ich, Yemel Jardi ve Manuel Araoz tarafından geliştirilmiştir. Teknik belgelerde yazılanların bir kısmı o zamandan beri değişmiş olsa da, merkezi olmayan bir sanal evren için bir platform olma hedefi değişmedi. Ekip, bu hedef doğrultusunda ciddi ilerleme kaydetti ve ayrıca MetaMask dahil olmak üzere bir dizi kripto projesiyle ortak faaliyetlerde bulunuyor.

Decentraland Nedir? Mana Coin Ve Mana Geleceği

 

Decentraland ve Hikayesi

2017 yılında beta olarak yayınlanan platform, 20 Şubat 2020’de herkesin kullanımına açıldı. 2021’de ise hem NFT’lerin yükselişi hem de metaverse konseptinin yaygınlaşması ile oklar Decentraland’a çevrildi.

Animoca Brands ve Digital Currency Group gibi yatırımcılardan 50 milyon doların üzerinde yatırım çeken Decentraland, bu yıl NFT işlem hacimlerinde de kendini gösterdi. Ünlü müzayede evi Sotheby’s de ilk sanal galerisini Haziran 2021’de Decentraland’da açtı.

Sanal evren üzerinde sergiler, oyunlar, festivaller gerçekleştirildi ve benzeri etkinlikler halen yapılmaya devam ediyor. Gelecekteki etkinliklerinizi Decentraland etkinlik sayfalarından kendi takviminize ekleyebilir ve hatırlatıcı ayarlayabilirsiniz.

Decentraland Geliştiriciliği ve Decentraland DAO

Bir ürün satın alıp platforma giriş yapabilirken, yazılım geliştirici iseniz kendi ürününüzü de geliştirebilirsiniz. Bunları kendi avatarlarınız için geliştirebilir veya platformun pazarında satabilirsiniz.

Decentraland bir DAO (Decentralized Autonomous Organisation) mekanizmasına sahiptir. Bunun anlamı, “Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon”dur ve sistemsel değişiklikler topluluk oylamarına göre yapılır. Merkezi bir karar verici yoktur ve topluluğun ortak kararları önemlidir. MANA token sahipleri, politika güncellemelerini, yaklaşan LAND (arazi) açık artırmalarının özelliklerini ve platformda izin verilen içerik türlerini önererek ve oylayarak Decentraland dünyasının ne yöne gideceğinin kontrolünü sağlar.

Decentraland Nedir? Mana Coin Ve Mana Geleceği

MANA Nedir?

MANA ile Decentraland’de alışveriş yapılabilir. Yani bu evrenin MANA adı verilen Ethereum ana zincirine dayanan bir token’ı var. Ürün alırken ve satarken MANA ile ödeme yapabilirsiniz.

Birçok kişi MANA coin nedir diye sorarak bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Ancak MANA coin yerine MANA token demek daha doğru olacaktır. coin’ler, kendi bağımsız blok zincirine sahip kripto varlıkları olarak bilinir. Bir token, mevcut bir blok zincirinde oluşturulduğu için bu açıdan farklıdır. MANA ayrıca kendi blok zinciri değil, Ethereum blok zincirinde oluşturulan bir token’dir. Bu nedenle, “MANA coin”, yerine  “MANA token ” demek daha doğrudur.

MANA Nasıl Alınır ve Nasıl Saklanır?

MANA’yı, Ethereum blok zincirini (ERC20 standardı) destekleyen merkezi veya merkezi olmayan bir borsada satın alımını gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Ethereum blok zincirini destekleyen kripto para cüzdanlarında veya satın aldığınız mecrada depolayabilirsiniz.

MANA Coin Fiyatı ve MANA Geleceği

MANA fiyatı, özellikle metaverse kavramının popüler olduğu son zamanlarda hızla arttı. Uzun vadede sanal evrenlerin geleceğinden umudun olduğu ve bu alanda çok fazla yatırım olduğu göz önünde bulundurulduğunda, gelişmeler devam ederse Decentraland için gelecek parlak duruyor.

Decentraland bugünkü fiyatı 7.82 TL, 24 saatlik işlem hacmi ise 1,621,065,587 TL.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.