Bitcoin HaberleriAltcoin HaberleriHaberler

Bloomberg Raporuna Göre Bu Strateji Bitcoin ve Altcoin’lerde Çalışmıyor!

Yakın tarihli bir Bloomberg raporuna göre, yatırımcılar tarafından uzun süredir kullanılan yöntem artık etkili görünmüyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yakın tarihli bir Bloomberg raporuna göre, kapanışlarda alım ve açılışlarda satış yapmak artık karlı bir ticaret tekniği olmayabilir. Şu anda, pandemi döneminde Bitcoin’de elde edilen kazanımların çoğunun, normal işlem saatlerinden sonra gerçekleştiğini de belirtmek gerekir. Çok sayıda yatırımcının da bu taktikten yararlandığı söyleniyor.

Kapanışta al, Açılışta sat

Kapanışta alıp açılışta satan yatırımcıların yüzde 270’e yakın bir kâr elde ettikleri söyleniyor ve bunun gerçekten de yabancı para birimleri ile ABD hisse senetleri arasındaki güçlü korelasyonla açıklanabileceği iddia ediliyor. Analistler, Bitcoin‘in tehlikeli bir varlık olarak çalışma şekli göz önüne alındığında, fiyat hareketinin borsaya çok bağımlı olmasının şaşırtıcı olmadığını iddia ediyor.

Ek olarak, her iki varlığın da makro ortamdaki değişikliklere verdiği yanıtlar benzerdir. Örneğin, Bitcoin ve hisse senetleri en son Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) güncellemesine olumlu yanıt verdi. En popüler kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı, şu anda önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilen 22.000 doları aştı.

Bitcoin Fiyatı 18 Temmuz 2022
Bitcoin Fiyatı 18 Temmuz 2022

Bu Strateji artık kullanılmıyor mu?

Bespoke Investment Group’tan Jake Gordon tarafından yapılan yakın tarihli bir açıklamaya göre, denenmiş bu yöntem artık etkili değil. Geçtiğimiz ay Gordon, ABD borsaları açıldığında satın alan ve kapandığında satanların daha fazla para kazandığını iddia etmişti.

Bitcoin 1

Gordon bunun, mesai sonrası pazarındaki haber döngüsünün son zamanlarda bunun nedenine ilişkin görüşlerinde daha yoğun hale gelmesinden kaynaklanabileceğini tahmin etti. Bildiğiniz gibi, piyasa son zamanlarda Terra, Celsius ve Three Arrows Capital’dan gelen bazı olumsuz haberlerle birlikte bazı önemli gerilemeler gösterdi.

Analistler ayrıca, her planın her zaman başarılı olmayacağına işaret ederek, pazar trendlerine ve denenmiş ve gerçek iş uygulamalarına bağlı kalmayı çok önemli hale getiriyor.

Bu yazıdaki bilgiler yatırım tavsiyesi amacı taşımamaktadır. Yatırımcılar, kripto para birimleri ile ilişkili yüksek düzeyde oynaklık ve risk olduğunun farkında olmalı ve işlemlerini kendi araştırmalarına göre yapmalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.