NFT HaberleriHaberler

Bore Ape Yacht Club (BAYC) Saldırısında Son Durum!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bore Ape Yacht Club (BAYC) saldırısında son durum. Pazartesi günü, Bored Ape Yacht Club’ın  (BAYC) Instagram profili, takipçileri için üzücü bir durum yaşadı.

Kötü niyetli hackerlar tarafından hacklenen Instagram hesabında, milyonlarca dolar değerindeki NFT’leri ele geçirmek için sahte bir kimlik ağı bağlantısı yayınlandı.

BAYC Saldırısında Son Durum

En büyük NFT pazarı olan OpenSea, kullanıcıların bilgilerine ve NFT’lerine erişmek için kullanıldığı bildirilen bağlantıyı yasaklamış olsa da, blockchain verilerine göre şüpheli bağlantının bir başka iyi bilinen NFT pazarı olan LookRare ile etkileşime girdiği söyleniyor.

BAYC ise ele geçirilen hesabın sahte bir bağlantı yayınlayarak Instagram kullanıcılarının verilerini hackerların cüzdanlarına aktarmak için kullanıldığını iddia ediyor.

BAYC’nin kurucu ortağı Garga.eth, “Dört yüksek piyasa değeri olan Bored apes, altı Mutant Apes ve üç Kennels NFT kayboldu,” şeklinde açıklama yaptı. saldırının boyutuyla ilgili söylentiler devam ediyor.

Bore Ape Yacht Club (Bayc) Saldırısında Son Durum!
Bore Ape Yacht Club (Bayc) Saldırısında Son Durum!

Resmi BAYC Discord kanalı da dahil olmak üzere Discord ve Twitter’daki NFT hesapları da, bu ayın başlarında BAYC resmi hesabına yapılan saldırıya benzer şekilde hediye dolandırıcılıklarında kullanılmak üzere hedef alındı.

Atlas VPN tarafından hazırlanan bir rapora göre, NFT’ler 2022’nin ilk aylarında siber suçların bariz bir hedefiydi ve 20 hack ve yaklaşık 49 milyon dolar kayıptı.

Geçmişteki NFT Hırsızlıkları

NFT’lerin çalınması ve kimlik avı bağlantılarının son zamanlarda artması kullanıcıların paniğe kapılmasına neden oldu. Örneğin yakın tarihli bir olayda, çok uluslu bir güvenlik firması, aylık iki milyondan fazla aktif kullanıcısı olan popüler NFT pazarı Rarible’ın bir güvenlik açığına sahip olduğunu bildirdi.  korsanlarının, BAYC Instagram olayına benzer şekilde sahte bir bağlantı yoluyla kullanıcıların cüzdanlarına erişme girişimleri, benzer iki durum nedeniyle NFT kullanıcıları arasında endişe uyandırdı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.