Haberler

Kazakistan, Bitcoin Hash Oranı Liderliğini Kaybedebilir

BIT Mining gibi birkaç Çinli kripto madenciliği devi, Kazakistan'daki genişleme planlarının bir kısmını şimdiden tamamladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Sektör uzmanlarına göre, dünyanın en iyi Bitcoin (BTC) madencilik konumlarından biri olan Kazakistan, bir sonraki hash oranı dağıtım güncellemesinde BTC hash oranı payı liderliğini kaybedecek.

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne (CBECI) göre Kazakistan, yalnızca ABD’nin ardından Ağustos 2021 itibariyle dünyanın BTC hash oranının %18’inden fazlasını barındırıyordu.

Kazakistan’ın BTC madencilik gücü artışı, kısmen Çin’in kripto para birimi çöküşü tarafından tetiklenen büyük Çinli madencilerin çıkışından kaynaklandı. Ağustos 2021 itibariyle sıfıra düşmeden önce, Çin’in BTC hash oranı gücü 2019’da %75’ten fazlasını oluşturuyordu.

Ancak Canaan ve BTC.com gibi birçok Çinli BTC madenciliği devinin faaliyetlerini 2021’de Kazakistan’a taşımasına rağmen, birçok endüstri yöneticisine göre, ülkenin birçok nedenden dolayı hash oranı payını eninde sonunda kaybetmesi muhtemel. Bu, Kazakistan’ın Mart ayında yayınlanması beklenen bir sonraki CBECI güncellemesinde ilk üç BTC madenciliği ülkesinden çıkmasıyla sonuçlanabilir.

Bitcoin madenciliği, veri merkezi şirketi Soluna Computing’de kurumsal geliştirme başkan yardımcısı Phillip Ng tarafından beklendiği gibi, esas olarak sürdürülemez güç sübvansiyonları nedeniyle Kazakistan’da düşecekti.

Kazakistan’da bir miktar madenciliğin devam etmesini bekliyoruz, ancak gelecekte küresel hash oranının %10 ila 15’inden fazla olacağını tahmin etmiyoruz. Bunun nedeni Kazakistan’daki enerji sübvansiyonlarının sürdürülemez olmasıdır. Ocak ayında çıkan haberlerde, Kazakistan’daki yetkililerin ülkenin mali durumunu istikrara kavuşturmak için elektrik sübvansiyonlarını kaldırmayı düşündüklerini aktardı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.