Metaverse HaberleriHaberler

Apple CEO’su Tim Cook, Metaverse Hakkındaki Düşüncelerini Açıkladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Apple’ın CEO’su Tim Cook, şirketin 1. çeyrek raporu açıklamasında “metaverse” hakkında konuştu. Cook, Morgan Stanley analisti Katy Huberty’nin bir sorusuna yanıt olarak, Apple’ın “bu alanda çok fazla potansiyel var” dedi.

Apple CEO’sundan Metaverse Açıklaması

Cook, Apple’ın ARKit teknolojisini kullanan 14.000’den fazla uygulamanın App Store‘da bulunduğunu söyledi. “Bugün milyonlarca kullanıcı için inanılmaz AR deneyimleri” bu uygulamalar tarafından sağlanmaktadır. Bununla birlikte Cook, şirketin bu alanda “çok fazla potansiyel” gördüğünü ve buna uygun yatırım yaptığını açıkladı.

“Bu çok önemli bir soru.” İnovasyon konusunda uzmanlaşmış bir şirketiz. Her zaman yeni ve gelişen teknolojilere bakıyoruz ve bu özellikle ilgilendiğimiz bir alan. Bugün App Store‘da milyonlarca tüketiciye harika artırılmış gerçeklik deneyimleri sunan 14.000 ARKit uygulaması var. Bu sektörün çok fazla potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz, bu nedenle buna göre yatırım yapıyoruz.”

Cook, birkaç dakika sonra başka bir soruya yanıt olarak Apple’ın donanım, yazılım ve hizmetlerin kesiştiği yeni bir pazar aradığını söyledi. Cook ayrıntılara girmedi, ancak bazı alanların Apple’ın dikkatini fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

“Donanım, yazılım ve hizmetler arasındaki kesişme noktalarına bakıyoruz çünkü sihrin burada gerçekleştiğine inanıyoruz.” Tutkulu olduğumuz sektörlere yatırım yapıyoruz. Ar-Ge harcamalarımızın eskisinden daha fazla arttığını iddia edebilirsiniz. Şu anda piyasada olmayan ürünlere çok fazla para yatırılıyor.”

Apple Ceo Tim Cook Is Fulfilling Another Steve Jobs Vision2

Raporlara göre Apple’ın ilk AR/VR başlığını bu yıl içinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Bloomberg kısa süre önce Apple’ın gadget’ın geliştirilmesinde bazı engellere karşılaştığını ve teslimatının 2023’e ertelenebileceğini iddia etti.

Bununla birlikte, raporlar ayrıca Apple’ın odak noktasının sözde bir “metaverse” üzerinde olmayacağını, bunun yerine oyun, iletişim ve içerik tüketimi üzerinde olacağını belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.