Haberler

Cardano’nun kurucusu Hoskinson ABD düzenleyicilerini eleştirdi: Artık bir netlik gerekiyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paralar geçtiğimiz yıl dünya genelinde milyonlarca insanın hayatına girdi. Kripto paralar genelinde gelen hızlı değer artışları bu endüstrinin, ana akımda eskisinden çok daha fazla yer edinmesini sağladı. Kripto paraların yakaladığı bu popülarite ile ülkeler ve merkez bankaları da harekete geçti ancak dünyada henüz kripto paraları emsal oluşturabilecek düzeyde regülasyon çerçevesine alan bir ülke bulunmuyor. Bu konuda gözler ABD’ye çevrilmişken, Cardano’nun (ADA) kurucusu Charles Hoskinson da ABD düzenleyicilerine seslenerek kripto paralarla ilgili netlik beklediğini dile getirdi.

CFTC VE SEC ETHEREUM KONUSUNDA FARKLI FİKİRLERDE

Cftc Ve Sec Ethereum Konusunda Farkli Fikirlerde

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, Ethereum’un (ETH) emtia olduğunu düşündüğü ve onu Bitcoin (BTC) ile aynı segmentte değerlendirdiğini dile getirmişti. Behnam, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in ise bu konuda farklı düşündüğünü söylemişti. Gensler’in ise Ethereum hakkında kamuoyuna net açıklamalar yapmaktan kaçındığı biliniyor. Cardano’nun (ADA) kurucusu Charles Hoskinson da artık bu durumun netlik kazanmasını istedi.

HOSKINSON DÜZENLEYİCİ KURUMLARI ELEŞTİRDİ

Dijital Ticaret Odası’nın kurucusu Perianne Boring ve BakerHostetler ortağı Teresa Goody Gullien’in ev sahipliğinde düzenlenen Twitter Space’te yakın zamanda açıklamalarda bulunan Hoskinson, ABD düzenleyicilerinin kripto paralar konusunda net bir rehberlik yapmaları gerektiğini söyledi ve açıklamasında Ethereum’un PoS mekanizmasına geçişini vurgulayarak, “Ethereum SEC tarafından kayıtsız bir menkul kıymet olarak görülebilir” ifadelerini kullandı. Hoskinson, mevcut düzenleme ve uygulama ortamını eleştirdi ve kripto paraların sınıflandırılması konusunda politika yapıcıların rehberlik etmesi gerektiğini savundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.