Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin neden yükseldi? Kripto paralardaki ralli ne kadar devam edecek, uzmanlar ne düşünüyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında hafta ortasına girilirken rüzgar çok hızlı şekilde tersine döndü. Bitcoin (BTC) ve topyekun olarak altcoinlerde yükseliş hareketliliği başlarken, katılımcılar da bu sürpriz ralliye neyin sebep olduğunu ve bu yükseliş hareketliliğinin ne kadar devam edeceğini merak ediyor. Uzmanlar ve analistlerden bu konuda gelen yorumlar takip edilirken, BitMEX borsasının kurucusu ortağı ve eski CEO’su Arthur Hayes, konuya ilişkin fikirlerini paylaştı. Hayes, ABD Hazinesinin güçlü kripto rallisinin arkasındaki etken olabileceğini ifade etti.

DXY GERİLEDİ, BITCOIN YÜKSELDİ

Dxy Geriledi Bitcoin Yukseldi

Arthur Hayes, ABD Hazinesinin herhangi bir kıtlıkla mücadele etmek adına piyasaya kısa vadeli bono tedarik etmeyi düşündüğünü öne sürdü. Öte yandan küresel finans piyasasındaki makro koşulların iyileşme belirtisi göstermeye başlaması da kripto paralardaki yükselişlerde etkili oldu. Zira dolar endeksi zayıflama işaretleri göstermeye başladı ve son 5 günlük süreçte DXY yüzde 1,77 oranda düştü. Kripto para piyasası da aynı dönemde yukarı yönlü harekete geçerek, DXY ile kurulan ters korelasyonu gösterdi.

UZMANLAR KRİPTO YÜKSELİŞİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Kripto para piyasasının yakından takip ettiği analistlerden biri olan Michael van de Poppe, ABD Hazine getirilerinin düştüğünü vurguladı. Doların artan gücü ile uzun bir süre baskılanan kripto paralar, dolar endeksinin düşüşüyle birlikte kısa vadeli ralli yaptı. Ancak bu rallinin kısa vadede kalıp kalmayacağı, ilerleyen dönemlerde de devam edip etmeyeceği elbette henüz bilinmiyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.