Haberler

CFTC, Bir Amerikalıyı Bitcoin Dolandırıcılığıyla Suçluyor

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) bir Ohio sakini, Bitcoin Ponzi planına katılmakla suçlandı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

CFTC Ohioan’ı Bitcoin dolandırıcılığıyla suçladı. ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) bir Ohio sakini, Bitcoin Ponzi planına katılmakla suçlandı.

Müşterilerinden 12 milyon dolarlık Bitcoin talep ettiği için CFTC tarafından dava edildi.

CFTC Dolandırıcılıkla Mücadele Ediyor

CFTC’nin şikayeti, dolandırıcının iddiaya göre çok zengin bir yaşam tarzı yaşadığını iddia ediyor. Bu ismin iddiaya göre müşterilerinden en az 10 Bitcoin istedi.

Rathnakishore Giri’nin yan kuruluşları olan SR Private Equity, LLC ve NBD Eidetic Capital, LLC, müşterilerden para çalmak ve yasadışı olarak toplamakla suçlandı.

CFTC temsilcisi Kriston Johnson konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Giri şirketi, dijital yatırım fırsatlarına yönelik tutkudan faydalandı ve bilinçsiz yatırımcıları kayıp riski olmaksızın olağanüstü getiri vaatleriyle kandırdı. Şirket böylelikle 12 milyon doların üzerinde nakit para ve Bitcoin elde etti

Mart 2019’dan bu yana sanıklar, düzenleyicinin şikayetine göre müşterilerinden dijital yatırım fonlarına yatırım yapmak için para talep ediyor. Giri ve bağlı şirketlerine yönelik bir diğer suçlama da müşterileri hakkında yanlış iddialarda bulunmak oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.