Haberler

CFTC’nin DeFi’ye Baskısı Artıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD emtia düzenleyicisi CFTC (Commodity Futures Trading Commission), merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörünü yakından takip etmeye başladı. CFTC Başkanı Rostin Behnam, DeFi’nin denetlenmesi gerektiği konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Behnam, DeFi protokollerini lisanssız doktorlarla benzeterek, düzenlenmeleri gerektiğini vurguladı.

CFTC, bir ay önce üç DeFi protokolüne yönelik suçlamaları karara bağlamıştı. Bu olayın ardından CFTC Başkanı Rostin Behnam, merkeziyetsiz finansın denetlenmesinin önemine dair bir açıklama yaptı. Behnam, konuşmasında merkeziyetsiz finans kurumlarını “lisanssız doktorlara” benzetti. Behnam’ın bu benzetmesi, DeFi’nin düzenlenmesi gerektiği konusunda bir uyarı niteliği taşıyor.

Cftc'Nin Defi'Ye Baskısı Artıyor

CFTC, DeFi Üzerindeki Baskısı Sürüyor!

Behnam, Chicago’daki Vadeli İşlemler Endüstrisi Birliği Fuarı’nda yaptığı konuşmada, kullanıcıların acı çekmelerinin ve yardım için çaresiz kalmalarının beklenmemesi gerektiğini belirtti. Örneğin, bir sürücü ehliyetine sahip olmayan kişilerin trafiğe çıkması veya lisansı olmayan bir doktora sağlık hizmetlerini emanet etmek gibi durumlar düşünülemez. Benzer şekilde, merkeziyetsiz finans kurumlarının da düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

CFTC İcra Direktörü Ian McGinley de daha önce düzenlenmemiş DeFi borsalarını açık bir tehdit olarak nitelendirmişti. Eylül ayında yaptığı açıklamada, “Düzenlenmemiş DeFi borsalarının varlığı, CFTC tarafından düzenlenen piyasalar ve korunan müşteriler için açık bir tehdittir. Biz bunu çok ciddiye alıyoruz” demişti. Bu nedenle CFTC, kayıt ihlalleri nedeniyle DeFi protokolleri Opyn, ZeroEx ve Deridex’e yönelik suçlamaları karara bağlamıştı.

CFTC’nin endişeleri, merkeziyetsiz finansın hızla büyüyen ve gelişen bir sektör olmasından kaynaklanıyor. Merkeziyetsiz finans, geleneksel finansın aksine aracıları ortadan kaldırarak doğrudan kullanıcılar arasında finansal işlemlerin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Bu durum, düzenleyici kurumlar için denetim zorluğu yaratırken, kullanıcıların da güvende olmalarını sağlamak açısından önemli bir konu haline geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.