EkonomiHaberler

Analistler, Altın’ın Bu Seviyelerden İşlem Görmesini Bekliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu yazı kaleme alındığında, geçen hafta açıklanan Fed tutanaklarının etkisiyle bir ons altın 1.809 dolara yükselmişti. Peki, gelecekteki muhtemelen aşamalar neler olabilir? Dünyaca ünlü finans firması TD Securities’in uzmanları Altın’da bu seviyeleri bekliyor…

Analistlere Göre Altın Fiyatının Artması Bekleniyor

TD Securities analistleri, Fed’in 2022’de para politikasına ilişkin karamsar tahminine rağmen altın fiyatının artabileceğini tahmin ediyor. Uzmanlara göre, değerli metalin bir önceki yıla göre hareketlerine dayanarak 2021’de karışık ve öngörülemeyen bir performans sergiledi; 2021’in ilk günlerinde yaklaşık 1.960 dolar seviyelerine yükseldiğini, ancak yaz sonunda 1.677 dolara düştüğünü vurguluyor.

Kasım ayındaki yükseliş ve ardından Aralık ayındaki düşüş söz konusu olduğunda, ekonomistler “enflasyon beklentileri, nominal oranlar ve Fed politikasından etkilenen reel faiz oranı eğilimlerinin” suçlanacağına inanıyorlar.

Analistler, Altın'In Bu Seviyelerden İşlem Görmesini Bekliyor!
Analistler, Altın’In Bu Seviyelerden İşlem Görmesini Bekliyor!

Uzmanlara göre, bu koşullar, altın piyasası katılımcılarının Mart ayı başındaki Fed faiz artışını fiyatlandırmasıyla birlikte, açık pozisyonların şişmesine neden oldu ve fiyatları 1.790 dolar civarında tuttu. Uzmanlar, Fed’in faiz oranlarını artırsa bile genişletici bir para politikası sürdüreceğine ve merkez bankalarının altın almaya devam edeceğine inanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ünlü Ekonomist, Altın Fiyatları İçin Bu Seviyelere Dikkat Çekti!

Analistler, yatırımcılar risklerini azaltmak için portföylerini çeşitlendirdikçe, altın spekülatörlerinin kısa vadeli varlıklarının, değerli metalin 2022’nin ilk aylarında  1.850 dolara çekebileceğini inanıyorlar. Öte yandan, negatif reel oranlar büyük olasılıkla 2022’nin ikinci yarısında altın onu toplam erimeden koruduğu için 1.600 dolar civarında işlem görecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.