Bitcoin Haberleri

Çin Haberi Sonra Piyasa Toparlanıyor: BTC, ETH ve Altcoinler Ne Durumda?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası üst üste gelen haberlerin etkisiyle birlikte geçtiğimiz hafta içinde bir süre düştükten sonra  haberlerin tesiri dağıldı ve perşembe günü yeni bir yükseliş trendi başladı. Fakat Çin geçmiş dönemlerde yaptığı gibi yükseliş ivmesinin devam etmesine izin vermedi ve bir kez daha Bitcoin ile ilgili negatif açıklama yaparak kripto para birim fiyatlarını aşağıya çekti.

Çin Yasaklama Haberi ve Bitcoin Fiyatı

Çin, dün yapmış olduğu açıklama ile geleneksel para birimleri ile kripto para birimleri içinde gerçekleşen tüm finansal işlemleri yasadışı duyuru etti. Bu haberi arkasından Bitcoin fiyatı ciddi bir tepki verdi ve fiyat süratli bir halde 45.000 dolar seviyelerinden 40.000 dolar seviyelerine iğne attı.

Her ne kadar habere anlık süratli tepki verilmiş olsa da BTC bu sefer daha süratli toparladı ve fiyat yazının kaleme alındığı an itibari ile 42.600 dolardan işlem görüyor. Çin’in yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte BTC fiyatı devamlı baskılanıyor ve aslına bakarsak Çin’in baskısı 10 senedir devam ediyor.

Çin Yasaklama Haberi Ve Bitcoin Fiyatı
Çin Yasaklama Haberi Ve Bitcoin Fiyatı

Dolayısıyla her Çin haberi ile birlikte fiyat gerilese de, gene her haber ile birlikte etkinin de azaldığı görülüyor. Uzman adların yapmış olduğu açıklamalara gore bir süre sonrasında kripto para piyasasında Çin tesiri diye bir durum kalmayacak.

Altcoin Ne Kadar Etkilendi?

Bitcoin’in her keskin düşüşünde olduğu benzer halde altcoinler de Çin haberine tepki verdi. Piyasa hacmi bakımından en büyük altcoin olan Ethereum son 24 saat içinde averaj olarak %4 kıymet kaybederken Ripple’ın da (XRP) %3 gerilediği görülüyor.

Yazının kaleme alındığı an itibari ile ETH fiyatı 2.930 dolardan işlem görürken XRP, 0,95 dolardan işlem görüyor.

Pek oldukça analist, artık kripto para piyasasında Çin’in tesirinin kalmadığını ve bu sebeple Ekim-Kasım aylarında gerçekleşmesi beklenen büyük rallinin önünde hiçbir engel olmadığını düşünüyor.

Ancak gene de yatırımcıların kendi araştırmalarını yaparak ve risk kontrolü içinde yatırım yapmalarında büyük yarar bulunuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.