HaberlerEkonomi

Fed Başkanı Jerome Powell’den Enflasyon Açıklaması!

Powell, enflasyonu düşürmedeki kararlılıklarını ifade ederken, enflasyon risklerine karşı son derece temkinli olduklarını vurguladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fed başkanı Jerome Powell’den enflasyon açıklaması. 75 baz puanlık faiz artışının ardından Fed Başkanı Jerome Powell tarafından açıklamalar yapıldı.

Powell, enflasyonu düşürmedeki kararlılıklarını ifade ederken, enflasyon risklerine karşı son derece temkinli olduklarını vurguladı.

Powell, önümüzdeki dönemlerde faiz artış hızının gelecek verilere dayanacağını vurgulayarak, yüksek enflasyonun getirdiği önemli sorunların da bilincinde olduklarını sözlerine ekledi.

Verilere baktığımızda 75 baz puanlık faiz artışının uygun olduğunu düşündük. Haziran ayının ardından bugün de enflasyon verilerine bakarak agresif bir adım attık.

Yaptığımız faiz artışlarını ekonominin hala tam olarak hissetmediğini düşünüyoruz. Bu sebeple daha fazla faiz artımı gelebilir. Faiz yılın sonunda %3,0-3,5 bandında yer alabilir

Fed faiz oranlarını artıracağını açıkladıktan sonra Bitcoin (BTC) fiyatı 22.000 doları aştı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.