Editörden SeçmelerHaberler

Coinbase’e 5 Milyon Dolarlık Yanıltıcı Reklam Davası

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’nin önde gelen kripto para borsalarından Coinbase‘e, son dönemlerde Dogecoin listelemesinde yanıltıcı reklam kampanyası iddiasıyla 5 milyon dolarlık tazminat davası açıldı.

Coinbase, daha önce önce Dogecoin’i (DOGE) listeleyeceğini duyurmuş ve bununla ilgili bir ilgi çekici bir kampanya yapmıştı. Aradan geçen zamana rağmen bir Dogecoin hayranı soluğu mahkemede aldı.

Davacı adam, Coinbase’in yapmış olduğu kampanyada bazı bilgilerin gizli tutulduğunu ve bu durumun zarar etmesine sebebiyet verdiği gerekçesiyle 5 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Dogecoin Listelemesi Davaya Neden Oldu!

David Suski isimli davacı, Coinbase’in o tarihlerde DOGE alım satımını arttırmak için yaptığı kampanya yüzünden zarar ettiğini bundan dolayı da 5 milyon dolarlık tazminat davası açtığı öğrenildi.

Söz konusu olan listeleme kampanyasının her Coinbase kullanıcısının bu kampanyaya katılabileceğinin belirtilmediği ve yatırım şartları arasında yer alan 100 dolarlık alım satım yapma kuralına uyduğunu belirtti. Davacı David Suski’nin avukatına göre müvekkili bu durumdan kaynaklı mağdur oldu ve hak talebinin bunun sonucunda ortaya çıktığını belirtti.

Coinbase’e 5 Milyon Dolarlık Yanıltıcı Reklam Davası
Coinbase’e 5 Milyon Dolarlık Yanıltıcı Reklam Davası

Coinbase’e 5 Milyon Dolarlık Yanıltıcı Reklam Davası

Coinbase’e dava açılmasına neden olan kampanyada; 3-10 Haziran 2021 tarihleri arasında belirtilen minimum 100 dolar veya daha fazla Doge alım satım gerçekleştirenlerin Sweepstakes kampanyasında katılımlarına izin verildiği açıklanmıştı. Söz konusu kampanyada 1,2 milyon dolar değerinde Doge havuzundan ödüller dağıtılacağı açıklanmıştı. Davacı David Suski’ye göre ise bunun sadece 100 dolar değerinde Doge alım satım yapanlara özel bir kampanya olduğunu fakat daha sonra da coinbase’deki her kullanıcının loto sistemine benzer şekilde bu ödülden faydalanabileceğini öğrendi.

Bu kritik ince detayın söz konusu listeleme kampanya sayfasında belirtilen “bütün kurallar ve detaylar” ibaresi çok küçük bir şekilde yer aldığını belirten davacı, Coinbase’e 5 milyon dolara kadar tazminat açmış durumda.

Dogecoin Düşmeye Devam Ediyor

Söz konusu davanın nasıl sonuçlanacağına bilmiyoruz fakat Dogecoin, Coinbase’de listelendiği günden beri değerinin yarısından fazlasını kaybetti. En büyük destekçisi Elon Musk’ın Tweetleri de eskisi gibi pek etki yaratmadığı görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.