Haberler

SEC’den Büyük Kripto Hamlesi! Düzenlemeler Yenileniyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SEC’den büyük kripto hamlesi! düzenlemeler yenileniyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimi ve yaşam bilimleri sektörleriyle ilgili uygulamaları ele almak için özel ofisler kuracak. Bu gelişme hakkında 9 Eylül’de yapılan bir duyuruya göre, Endüstriyel Uygulamalar ve Hizmetler Ofisi ve Kripto Varlıklar Ofisi, düzenleyicinin en yeni ofisleri olacak.

Bu yeni ofisler, şu anda kurumsal ifşa dosyası (DRP) ile ilgilenen yedi özel ofisi yöneten Kurumsal Finansman Bölümü’nün Açıklama İnceleme Programı kapsamında yer alacak.

Secden Buyuk Kripto Adimi Duzenlemeler Sekilleniyor

Kripto’nun Büyümesi Tetikledi

Bir ajans yetkilisi yaptığı açıklamada, bu yeni ofisleri kurma kararının kripto varlık ve yaşam bilimleri endüstrilerindeki son genişlemeye ve daha özel desteğe duyulan ihtiyaca dayandığını söyledi.

SEC’in DRP direktörü Renee Jones, şu açıklamalarda bulundu:

Bu yeni ofislerin oluşturulması, DRP’nin kripto varlıkları, finansal kurumlar, yaşam bilimleri ve endüstriyel uygulamalar ve hizmetler alanlarındaki odağını geliştirmesini sağlayacak ve misyonumuzu yerine getirme yeteneğimizi kolaylaştıracaktır.

Ofis, geçici olarak DRP’nin kripto varlıkları için başvurularını incelemeye devam ediyor. SEC, bu ofisi oluşturarak, kripto varlıklarıyla ilgili özel ve değişen dosya inceleme sorunlarını ele almak için kaynaklarını ve bilgisini daha iyi konsantre edebileceğini düşünüyor.

SEC Başkanı Kararlı

SEC’in kripto para birimlerini düzenlemeye olan bağlılığı, yeni ofisin açılmasıyla kanıtlandı. Bunu defalarca dile getiren SEC Başkanı Gary Gensler’e göre, piyasadaki kripto para birimlerinin çoğunluğu kayıt dışı menkul kıymetleridir.

8 Eylül’de yaptığı bir konuşmada bunu yineledi ve şunları söyledi:

Bu binlerce kripto menkul kıymet tokeninin teklifleri ve satışları menkul kıymetler yasaları kapsamındadır.

Ek olarak, kripto para geliştiricilerinden gerektiğinde tokenlerini menkul kıymet olarak kaydetmek için SEC ile işbirliği yapmalarını istedi ve şunları söyledi:

Yatırımcılar, gelişeceğini düşündükleri yatırımlar ile batacağını düşündükleri yatırımlar arasında ayrım yapmalarına yardımcı olacak açıklamaları hak ediyor. Yatırımcılar dolandırıcılık ve manipülasyona karşı korunmayı hak ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.