Editörden SeçmelerKripto Rehber

Boğa Tuzağı Nedir? Boğa Tuzakları Nasıl Belirlenir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Boğa Tuzağı Nedir?

Boğa tuzağı, düşen bir piyasada oluşan ve yatırımcıların aklını çelerek satın almasına neden olan bir sinyaldir. Bu noktada yatırımcılar yatay bir direnç kırılımı veya düşüş trendi kırılımını ikna edici buluyor ve satın alıyor. Ancak bu kırılmalar hala yanlış kırılmalar ve fiyat düşmeye devam eder. Piyasa yapıcılar, düşüş trendinin devamı için gerekli likiditeyi sağlamak için küçük yatırımcıları satın almaları için kandırılar. Bu nedenle, bir boğa tuzağının ardından düşüş hareketi şiddetlidir.

Images?Q=Tbn:and9Gcs1Hbxp3Rlxyqgqggy 1I5Oqek 4P7Uizkmfa&Amp;Usqp=Cau

Boğa Tuzakları Nasıl Belirlenir?

Aşağıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi, direnç kırılması sırasında hemen satın almak gerekli değildir. Çünkü böyle bir kırılmanın yanlış bir kırılma olması muhtemeldir, bu da fiyatın direnç bölgesini geçip geri çekilebileceği anlamına gelir. Bu bir boğa tuzağıdır. Bu noktada boğa tuzağından kaçınmak istiyorsanız duygularınızı kontrol etmelisiniz. Yani grafiği incelediğiniz zaman diliminde en azından direnç bölgesini kapatmayı beklemelisiniz. Yani bir boğa tuzağı fark ediyorsunuz ve ticaret yapmazsınız.

Boga Tuzagi 18.06

Boğa Tuzağından Kaçış Var Mı?

Bir direnç kırılmasından sonra, kırılmanın doğrulanması aranarak bir boğa tuzağı önlenebilir. Başka bir deyişle, bir direnç kırılmasının gerçekleşmesi için ortalamanın üzerinde alım hacmi gerekiyor. Ayrıca arızayı sağlayan mum da hacimli bir mum olmalıdır. Örneğin, Doji mumları genellikle ters mumlar olarak kabul edilir. Bu nedenle, Doji mumunun direnç kırılmasının bir boğa tuzağı olması muhtemeldir. Ancak tüm bu önlemlere rağmen alım satım yaparsanız, zararı durdur emri etkinleştirerek bakiyenizi zarardan koruyabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.