Altcoin Haberleri

Cosmos, ekosistemdeki yeni güvenlik modeli için topluluğa oylama sunacak

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasının dikkat çeken projeleri arasında yer alan Cosmos’un geliştiricileri, yeni güvenlik modeli sunmayı amaçlayan teklifi topluluğun onayına sunuyor. Proje geliştiriciler ağın “Hub” olarak isimlendirilen merkez blok zinciri için yeni bir güvenlik modeli teklifini topluluğun onayına sunuyor. Söz konusu oylamanın 31 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Aslında geliştiriciler bu oylamayı 24 Ekim tarihi için planlamıştı ancak çeşitli nedenlerden dolayı oylama 31 Ekim tarihine ertelendi.

COSMOS EKOSİSTEMİNDE DEĞİŞİM SESLERİ

Cosmos Coin

Cosmos, birkaç blok zincirini bir arada bulunduran birlikte çalışabilirlik ağı olarak hizmet veriyor. Söz konusu zincirler, Cosmos Hub aracılığıyla “Inter Blockchain Communication” (IBC) protokolünü kullanarak, birbirleriyle etkileşim kurabiliyor. Eylül ayında Cosmos geliştiricileri, Cosmos Hub adına bir zincir arası güvenlik adı verilen mekanizma da dahil olmak üzere, yeni işlevleri tanıtan bir Whitepaper yayımladı. Söz konusu mekanizma, Cosmos ekosistemi içerisinde uygulamaya özel zincirlerin Hub doğrulayıcılarına güven dumasına imkan sağlayacak.

ATOM, “ATOM 2.0” HALİNİ ALABİLİR

Cosmos geliştirici ekibinin oylamaya sunduğu söz konusu mekanizma ile temel anlamda zincirler arası güvenlik, belirli Cosmos zincirlerinin Hub’ı kullanarak kendilerini güvence altına almalarına imkan sunacak. Öte yandan ekibin yayımladığı Whitepaper’da Cosmos Hub’ın yerel token’ı olan ATOM’u da “ATOM 2.0” olarak isimlendiren bir teminat varlığına dönüştürmek için yapılacak değişiklik adımına da yer verildi. Topluluk söz konusu oylamada bu maddeyi de oylayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.