Kripto RehberEditörden Seçmeler

ATOM Coin Nedir? Cosmos Nedir, Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

En çok yatırım yapılan kripto paralardan biri olan ATOM Coin, yükseliş yönlü hareketleri ile kripto para severlerin odağında yer almaktadır. ve dikkatleri üzerine toplamaktadır. ATOM Coin nedir, projesi, geleceği gibi soru kalıpları internette merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu rehberimizde Cosmos ve ATOM Coin hakkında merak edilenleri derledik.

ATOM Coin Nedir?

ATOM, Cosmos blok zincirinin temel yönetimi için  stake edilen bir kripto para birimidir. Ancak Binance Smart Chain, Polygon ve Ethereum blok zincirlerinde de faaliyete geçebilir. Cosmos’ta “bölgeler” olarak adlandırılan ağ doğrulayıcıları, merkeze katılabilir ve ATOM’u stake ederek paylarını düşürme olanağına sahip olabilir. ATOM Coin, Cosmos platform ekosisteminde işlem ücretlerini ödemek için kullanılan kripto para birimidir. Kullanıcılar, tokenları diğer doğrulayıcılara gönderme, onlara oy atama ve ATOM’u oylama tercihlerine göre aktardıkları doğrulayıcılar arasında kolayca geçiş yapma esnekliğine sahip olduklarından, doğrulayıcıların dürüst davranmaları istenir.

Atom Coin Nedir? Cosmos Nedir, Nasıl Çalışır?

ATOM Coin Arzı Ne Kadar?

Yatırımcılar, oluşturulabilecek yeni ATOM’ların tedarikinde şu anda bir sınır olmadığını farkında olmalıdır. Bunun yerine, Cosmos, stake edilen ATOM sayısına göre üretilen token miktarını ayarlar. 2020 yılına kadar bu, yıllık %7 ile %20 arasında bir enflasyon oranıyla sonuçlanır. Dolaşımdaki arz da 286 milyon adettir.

ATOM Coin Kimin?

Hangi ülke sorusuna cevap verebilmek için ATOM Coin herhangi bir ülkenin egemenliğinde veya gelişiminde değil, bir şirketin sorumluluğu altındadır.

ATOM Coin Hangi Ülkenin?

ATOM Coin hangi ülkenin sorusuna cevap vermek gerekirse, herhangi bir ülkenin hakimiyetine bağlı değildir veya geliştiriciliğinde değildir ancak bir şirketin sorumluluğu altındadır.

Images?Q=Tbn:and9Gcrcrm8J Ccqug7Wipfvz9Loangv3Di K3Eywq&Amp;Usqp=Cau

Cosmos (ATOM) Projesi Nedir?

Cosmos, merkezi olmayan bir gelecek için oluşturulmuş, birbirine bağlı uygulamalar ve hizmetlerden oluşan sürekli genişleyen bir dünyadır. Kurucu ekibi tarafından “İnternet’in Blockchain’i” olarak ilan edilen Cosmos, aralarındaki işlemleri kolaylaştırmak için açık kaynaklı araçlarla birleştirilmiş bir kripto ağı oluşturmayı amaçlamaktadır. Cosmos’u diğer projelerden ayıran, özelleştirilebilirlik ve birlikte çalışabilirliğe olan bu odaklanmadır. Cosmos ağındaki hedef, kendi ağına öncelik vermek yerine, herhangi bir merkezi parti faaliyetini kolaylaştırmadan, verilerin ve belirteçlerin programlı olarak paylaşılabileceği bir ağ ekosistemini istemektedir. Cosmos’ta oluşturulan her yeni bağımsız blok zinciri daha sonra her bölgenin durumunu takip eden Cosmos Hub’a bağlanır ve bunun tersi de geçerlidir. Proof-of-stake blok zinciri olan Cosmos Hub, yerel token ATOM tarafından destekleniyor.

Images?Q=Tbn:and9Gctcb8Pwmf

Cosmos Nedir, Nasıl Çalışır?

Cosmos ağı 3 farklı katmanda faaliyet gösterir.

  • Uygulama: İşlemleri girer ve ağın durumunu sürekli günceller.
  • Ağ Oluşturma: İşlemler ve blok zincirler arasında iletişime olanak tanır.
  • Konsensüs: Düğümlerin sistemin mevcut durumu üzerinde anlaşmalarına yardımcı olur.

Tüm katmanları birbirine bağlamak ve geliştiricilerin blok zinciri uygulamaları oluşturmasına izin vermek için Cosmos, bir dizi açık kaynak aracına güveniyor. Tendermint BFT, Cosmos yazılımını çalıştıran bilgisayar ağı tarafından ağı güvenceye almak, işlemleri doğrulamak ve blok zincirine blok yerleştirmek için kullanılan bir algoritmadır. Uygulama Blok Zinciri Arayüzü adı verilen bir protokol aracılığıyla uygulamalara bağlanır. Tendermint adı verilen bu katmanlı tasarımın temel unsuru, geliştiricilerin sıfırdan kodlama yapmak zorunda kalmadan blok zincirleri oluşturmasına olanak tanıyan ağın bir parçası olan Tendermint BFT motorudur. Tendermint’in kalbinde, Cosmos Hub’ı çalıştıran dağıtılmış bilgisayar ağını senkronize tutan bir Proof of Stake yönetim mekanizması olan Tendermint Core bulunur.

Katılımcıların (“doğrulama düğümleri”) blok zincirini güçlendirmesi ve değişikliklere oy vermesi için önce ATOM’u tahsis etmeleri gerekmektedir. Doğrulayıcı olmak için, bir düğümün ATOM’u belirleyen düğümlerin ilk 100’ünde olması gerekir. Oylama gücü, stake edilen ATOM miktarına göre yapılır. Cosmos uygulamaları ve hizmetleri, Blok Zincirler Arası İletişim protokolü olan Blok Zincirler Arası İletişim Protokolü (IBC) kullanılarak bağlanır. Bir bölge Cosmos Hub’a bağlandığında, hub’a bağlı diğer tüm bölgelerle birlikte çalışabilir, yani çok farklı uygulamalara, doğrulayıcılara ve fikir birliği mekanizmalarına sahip blok zincirlerle veri alışverişi yapabilir.

ATOM Coin Nereden Alınır?

Atom Coin almak çok kolaydır. Bir merkezi borsada üyeliğiniz varsa ya da üyelik oluşturduğunuz takdirde ATOM Coin’i alıp satabilirsiniz. Cosmos ATOM Coin ile Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken, Huobi, Bithumb, ByBit gibi sektörün büyük kripto para borsalarından USDT, BTC, ETH, BUSD, USD ve EUR gibi paritelerden işlem gerçekleştirilebiliyor.

ATOM Coin En Yüksek Kaç Doları Gördü?

Kripto para yatırımcılarının radarında olduğu coinler arasında yer alan Atom Coin, en yüksek seviyeyi 44,70 dolar ile gördü ve en düşük seviye 1,13 dolar olarak kaydedildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.