Altcoin Haberleri

Terra kurucusu yakalanırsa işi çok zor! Singapur’da da büyük bir davayla karşı karşıya…

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz Mayıs ayında kripto para piyasasında devasa bir çöküş yaşandı. Bu çöküşün en büyük nedeni ise Terra blok zincirinde yaşanan kriz oldu. Söz konusu dönemde blok zincirinin algoritmik stablecoin’i UST ve ağın yerel token’ı LUNA, neredeyse sıfırlanarak piyasadan silinme noktasına geldi. Bu çöküş zincirleme bir etki ile kripto para piyasası genelinde bir çöküşe neden oldu. Başta Güney Kore’de olmak üzere, dünyanın birçok noktasında bu çöküşten, Terra kurucusu Do Kwon ile ekibi sorumlu tutuldu.

DO KWON’A SİNGAPUR’DA DA DAVA AÇILDI

Do Kwona Singapurda Da Dava Acildi

Yaşanan çöküşten sorumlu tutulan Terra kurucusu Do Kwon hakkında geçtiğimiz haftalarda Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı. Güney Kore savcılarının aramaya devam ettiği Kwon’un bu süreçte Singapur’da saklandığı iddia edilmişti ancak Kwon’un Singapur’da da olmadığı ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde aktarmalı şekilde Dubai’den çıkış yaptığı tespit edilen Do Kwon, bu kez de Singapur’da 57 milyon dolarlık bir dava ile karşı karşıya kaldı. Singapur’da 359 yatırımcı, Kwon ve ekibinin UST konusunda kendilerine yanlış bilgiler verdiğini iddia ederek davacı oldu.

“BİLİNÇLİ ŞEKİLDE YANLIŞ BİLGİ VERDİLER”

Singapur Yüksek Mahkemesi’nde açılan davada davacılar, Kwon ve ekibinin UST hakkında “tasarım gereği istikrarlı” olduğunu söyleyerek kendilerine yanlış bilgi verdiğini öne sürerek 57 milyon dolarlık “kayıp ve hasar” davası açtı. Davacılara göre Terra ekibi davacılara bilinçli bir şekilde yanlış bilgi verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.