Haberler

Japonya merkezli dev kripto para borsası Nasdaq’ta listelenmeye hazırlanıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarında geçtiğimiz yıl Nisan ayında çok ciddi bir gelişme yaşandı ve 14 Nisan 2021’de ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase, Nasdaq borsasında listelenerek halka arz oldu. İlk kez bir kripto para borsasının Nasdaq borsasında listelenmesi, söz konusu dönemde kripto para boğa sezonunda ciddi bir katalizör etkisi oluşturmuştu. Bu kez de Japonya merkezli dev kripto para borsası Coincheck, 2 Temmuz 2023 itibariyle özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Thunder Bridge Capital Partners IV ile birleşmeye giderek Nasdaq borsasındaki listelenmeyi tamamlamaya hazırlandığını bildirdi.

SPAC BİRLEŞİMİ MART AYINDA PLANLANMIŞTI

Coincheck Spac

Hatırlanacağı üzere Coincheck şirketinin SPAC birleşimi ilk olarak Mart 2022’de planlanmıştı ve şirketin o dönemki değeri yaklaşık 1,25 milyar dolar seviyesindeydi. Coincheck şirketinin çoğunluk hisse sahibi  Monex Group, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ilettiği dosyalarda “Thunder Bridge Capital Partners ile birlikte çalışan Coincheck, küresel yatırımcılarla ABD sermaye piyasalarına erişerek ve büyüme stratejisini geliştirmek için yeni yetenekleri işe alarak kripto varlık işini genişletmeyi hedefliyor” ifadelerine yer verdi.

YÜZDE 27’LİK PAZAR PAYINA SAHİP

SEC dosyasında yer alan bilgilere göre Coincheck şu anda yüzde 27’lik pazar payı ile Japonya’nın en büyük kripto para borsaları arasında bulunuyor ve borsa güncel olarak 1,75 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyor. Ayrıca borsa, platformda 18 farklı kripto para ticaret imkanı sunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.