Haberler

Curve, Fonların Yüzde 73’ünü Geri Aldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto piyasasındaki son siber saldırıda ilginç gelişmeler meydana geldi. Curve platformundan çalınan fonların yüzde 73’ü geri alındı. Artakalan fonları bulmak için ise 1.8 milyon dolarlık ödül sunuldu. Protokolde 70 milyon doları aşan bir istismar vakası yaşandığı belirtildi. Bu durum, piyasadaki perplexity ve burstiness faktörlerini artırırken, aynı zamanda düşük bir predictability (tahmin edilebilirlik) seviyesi sunmaktadır.

Sii
Curve, Fonların Yüzde 73’Ünü Geri Aldı! 3

Curve’den Açıklama!

Curve Finance’den çalınan fonların büyük bir kısmı, beyaz şapkalı hacker’lar tarafından geri iade edildi. Bu istismar olayında, 73 milyon dolar değerindeki çeşitli token’lar ele geçirilmişti. Son haftalarda, AlchemixFi’den çalınan 22 milyon dolarlık ETH ve türevleri tamamen iade edildi. Ayrıca, JPEGd’den çalınan ETH’nin yüzde 90’ı geri verildi. Bir hacker, Metronome ve Curve havuzlarından 6 milyon doların üzerinde iade işlemi gerçekleştirdi. Başka bir hacker ise Alchemix’ten 13 milyon doları Curve’e teslim etti.

6 Ağustos tarihine kadar varlıkların iade edilmesi için saldırıya uğrayan protokoller, %10’luk bir ödül teklifi sunmuştu. Saldırgan, blockchain mesajında para yatırma adresini onayladıktan sonra Alchemix’e fonları geri vermeye başladı. Çalınan fonların 18 milyon dolardan fazlası hala kayıp durumda. Dün gece, Curve ödülü kamuoyuna duyurdu. Curve tarafından yapılan açıklamada, gönüllü olarak fonların geri verilmesi için son tarihin geçtiği belirtildi. Açıklamada, ödülün genel kamuoyuna açıklandığı ve fonların %10’u değerinde bir ödül verileceği vurgulandı.

%10’luk dilim, 1.85 milyon dolar karşılığında geliyor. Protokol, saldırganın tüm fonları tamamıyla geri vermesi durumunda konuyu daha fazla takip etmeyeceğini belirtti. Curve Finance’in kurucusu Michael Egorov, geçtiğimiz hafta 42 milyon dolarlık token satışı gerçekleştirmişti. Egorov’un toplamda 106 milyon CRV satışı yaptığı tahmin ediliyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.