Bitcoin HaberleriAltcoin Haberleri

Dogecoin sazı eline aldı, piyasa değeri ile Solana’yı solladı! Yükselişler ne kadar devam edecek?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları, 29 Ekim Cumartesi gününe muazzam bir yükseliş hareketliliği ile başladı. Bitcoin (BTC) öncülüğünde kriptolar genelinde görülen bu yükselişler, özellikle de Dogecoin (DOGE) fiyatındaki yüksek oranlı artışlarla dikkat çekti. Dogecoin’deki yükseliş ataklarının diğer altcoinlere de sıçradığı hafta sonunda, piyasada yeşil görünüm hakim. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma hamlesine fazlasıyla olumlu tepkiler veren Dogecoin, hafta sonunda en iyi günlük performansı gösteren kripto paralar arasındaki yerini aldı. Öte yandan Bitcoin ise bu süreçte 21 bin doları zorlamaya başladı.

BITCOIN 21 BİN DOLARI ZORLUYOR

Bitcoin 21 Bin Dolari Zorluyo

Kripto paralar için geride bıraktığımız son birkaç gün oldukça verimli geçti ve geçmeye de devam ediyor. Bitcoin hafta ortasına kadar 19 bin dolar etrafında sabit bir seyir izledikten sonra yükselişe geçti ve 20 günlük aranın ardından ilk kez 20 bin doların üzerine çıktı. Birkaç geri çekilme sonrasında 21 bin dolar seviyesine dokunan bir yükseliş hareketliliği başlatan Bitcoin, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) 75 baz puanlık faiz artışı açıklaması sonrası Cuma günü yaşadığı geri çekilmeden sonra yeniden 21 bin dolara doğru harekete geçti. Yazım sırasında Bitcoin, 20 bin 868 dolar seviyesinde işlem görüyor.

DOGECOIN’DE SERT YÜKSELİŞ

Kripto paralarda yaşanan yukarı yönlü hareketlerde neredeyse tüm altcoinler de sert yükselişler elde etti. Piyasa değeri bakımından en büyük 10 kripto para birimi arasında Dogecoin, elde ettiği muazzam yükselişlerle günün öne çıkan varlığı oldu. 29 Ekim Cumartesi gününe en büyük 10. kripto para olarak başlayan DOGE, 24 saatte elde ettiği yüzde 30,1’lik ve son 1 haftada elde ettiği yüzde 75,1’lik değer artışıyla 14,2 milyar dolarlık piyasa değerine ve 0,103952 dolarlık fiyata ulaşarak, Solana’yı (SOL) geride bırakıp 9. sıraya yükseldi.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.