Haberler

Elon Musk Yeni Girişimi xAL Hakkında Konuştu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Başarılı girişimci Elon Musk, yakın zamanda duyurduğu yeni şirketi xAI hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapay zekâ girişimi xAI’nin temel hedefi, “evreni anlamak” olarak belirlendi. Elon Musk, bu yeni girişiminin amacını vurgularken, kısa süre içinde önemli başarılar elde edeceğine olan inancını dile getirdi.

Elon Musk, Twitter Spaces üzerinde gerçekleştirdiği 90 dakikalık bir sesli sohbet sırasında Dünya’nın evrimi ve medeniyetin kırılganlığı gibi konuları tartışırken, ilk defa xAI’nin vizyonunu ele aldı. Musk, xAI‘nin amacının “gerçekte ne olduğunu” belirlemeyi hedefleyen bir şekilde evreni daha iyi anlamak olduğunu espriyle ifade etti.

Elon Musk Reu 1880535
Elon Musk Yeni Girişimi Xal Hakkında Konuştu! 3

Musk, insan tehlikelerini hesaba katmadan teknolojiyi ilerletmekle OpenAI ve Google gibi kuruluşları eleştirdikten sonra xAI’nin lansmanını duyurdu. Musk, xAI’nin OpenAI, Google ve Microsoft’a rakip geliştirmek amacıyla “sağlıklı bir AGI (Yapay Genel Zeka)” geliştirmek için çalıştığını iddia etti. AGI’nin insan seviyesinde sorun çözebilen yapay zeka anlamına geldiğini bu noktada açıklığa kavuşturalım.

Musk’ın duyurusuna göre, xAI, herkesin erişebileceği tweet’leri kullanarak AI modellerini eğitmeyi planlıyor ve AI yazılımı üzerinde Tesla ile de çalışabilir. Musk’a göre, böyle bir ortaklık “karşılıklı olarak faydalı” olabilir ve Tesla’nın sürücüsüz otomobil teknolojisinin ilerlemesini hızlandırabilir. Son olarak Musk, işletmelerin yapay zekayı benimsediğini iddia etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.