Bitcoin Haberleri

Bitcoin milyonerleri tepetaklak oldu! Ayılar piyasadan binlerce milyoneri sildi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 20 bin doları yeniden aşıp 21 bin dolar hedefine doğru harekete geçmesiyle birlikte yükseliş eğilimine girdi. Yeşil görünümde ilerleyen kripto para piyasası genel görünüme bakıldığında ise 2022 yılında içinde kaldığı zor durumdan hala çıkabilmiş değil. Zirve noktalardan gelen devasa düşüşler sonrasında Bitcoin, ABD dolar endeksi (DXY) karşısında baskılanmaya devam ediyor. Bitcoin’in yıl boyunca maruz kaldığı bu baskılanma, küçük yatırımcılar kadar Bitcoin milyonerlerini de etkiledi. Elde edilen veriler, Bitcoin milyonerlerinin sayısında ciddi bir düşüş olduğunu gösteriyor.

BITCOIN MİLYONERİ SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Bitcoin Milyoneri Sayisinda Buyuk Dusu

Kripto para piyasası 2022’de birçok olumsuz gelişme ile karşılaştı. Yaşanan çöküşlerin yanı sıra kripto para odaklı Celsius Network, Voyager Digital ve Three Arrows Capital gibi şirketlerin de iflas etmesi, Bitcoin milyonerlerine de darbe vurdu. BitInfoCharts.com tarafından sağlanan verilere göre bu süreçte yaşanan düşüşler nedeniyle Bitcoin milyonerlerinin sayısında yüzde 70’lik bir düşüş yaşandı. Öte yandan Wayback Machine’a göre de 5 Ocak 2022 itibariyle kripto para sektöründe 99.092 Bitcoin milyoneri yatırımcı vardı ancak 29 Ekim 2022 itibariyle bu sayı 29 bine gerilemiş durumda.

MAKSİMALİSTLER DE DÜŞÜŞTEN ETKİLENDİ

Kripto para piyasasındaki düşüşler küçük ölçekli yatırımcıları, Bitcoin milyonerlerini ve balinaları olduğu kadar, kripto para ve özellikle Bitcoin maksimalistlerini de etkiledi. Yaşanan düşüşlerde Michael Saylor, Elon Musk, Nayib Bukele gibi isimler de zor durumda kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.