Bitcoin Haberleri

Dolar endeksi düşüşe geçti, gözler Bitcoin’de! Yükseliş grafiği gelecek mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası genel olarak 2022 yılbaşından bu yana düşüş eğilimini derinleştirdi ve Mayıs ayı itibariyle kripto paralarda sert değer kayıpları kaydedildi. Yaşanan düşüş sürecinde Bitcoin (BTC) ve genel olarak kripto para piyasasının dolar endeksi (DXY) ile ters korelasyon oluşturduğu görülüyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayında bir kez daha politika faizini 75 baz puan artırmasıyla rekor üzerine rekor kıran dolar endeksi, 2022 genelinde Bitcoin’in zirve seviyesinden yaklaşık %75 oranda gerilemesinde en büyük etkenlerden biri oldu.

BTC 19 BİN DOLARIN ALTINDA DESTEK BULDU

Btc 19 Bin Dolarin Altinda Destek Buldu

Piyasada yeni hafta açılışıyla birlikte gözler DXY grafiğine çevrildi. Yeni haftada açılış itibariyle dolar endeksinde grafiğin bir kez daha yukarı yönlü hamlede bulunduğu ve ilerleyen dakikalarda ise düşüşe geçtiği görülüyor. Analistler, 113 seviyelerinde 1 saatlik grafik üzerinde ikili tepe oluşturan dolar endeksinin ilerleyen süreçlerde 110 seviyelerine kadar gerileyebileceğini öne sürüyor. Öte yandan dolar endeksinin yükselişle açılış yapmasından sonra 18 bin 630 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, burada destek bulmayı başardı.

DXY GERİLERSE NE OLUR?

DXY’nin 113,23 seviyesindeki dirençte reddedilmesiyle Bitcoin bir miktar toparlanma gösterdi. Dolar endeksinde görülen bu küçük hareketlerde dahi Bitcoin grafiğinde volatilitenin yaşandığı görülüyor. Analistler, DXY’de yeniden 110 seviyelerinin görülmesiyle birlikte Bitcoin’in de yeniden 22 – 23 bin dolar aralığına atak gerçekleştirebileceğini öngörüyor. Dolar endeksindeki olası düşüşlerin, Bitcoin ve altcoinlerde toparlanmaları başlatabileceği tahmin ediliyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgi ve analist yorumları kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.