Haberler

Güney Kore Kripto Paralar Üzerinde Kontrolü Artırıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Güney Kore’de kripto varlıklarını düzenlemek için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ülkedeki şirketlerin, kripto para üretimi veya sahipliği konusunda şeffaf bir şekilde hareket etmeleri yasalarla zorunlu hale getirilecek. Şirketler, gelecek yıldan itibaren mali tablolarını açıklamamaları durumunda yasal yaptırımlara tabi tutulacaklardır.

Güney Kore, kripto para sahibi veya ihraç eden şirketlerin 2024 yılından itibaren mali tablolarında varlıklarını açıklamalarını zorunlu kılacak bir yasa taslağı üzerinde çalışmaktadır. Bu taslak doğrultusunda, şirketler kripto para işlemleriyle ilgili detaylı bilgileri yayınlayacaklardır. Kripto para satış miktarı, özellikleri, iş modelleri ve muhasebe politikaları gibi bilgiler paylaşılacak. Ayrıca, şirketler kripto paraların kârları, hacmi ve piyasa değeri hakkında da bilgi sağlayacak.

Guney Kore Bayragi
Güney Kore Kripto Paralar Üzerinde Kontrolü Artırıyor! 3

Güney Kore Kripto Düzenlemelerini Hızlandırıyor

Şirketler, kripto varlık işlemlerini kendi sahiplerine karşı olan yükümlülükleri doğrultusunda muhasebeleştirecekler. Kripto varlıkların ve platformların geliştirilmesiyle ilgili maliyetler, maddi olmayan duran varlık olarak kaydedilmeyecek.

Ülkede kripto paralarla ilgili muhasebe tartışmaları uzun bir süredir devam ediyor. Duyuruda denetim prosedürü kılavuzlarının hazırlanmakta olduğu da belirtildi. Güney Kore, Temmuz ayının başında kripto yasa tasarısını kabul etti. Bu tasarı, ülkenin dijital varlık yasal düzenlemelerine yönelik ilk adımı olarak görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.