HaberlerAltcoin HaberleriEthereum Haberleri

Ethereum (ETH) Satın Almak Mantıklı Mı? Orta Vadeli Beklentiler Neler?

Uzun bir düşüşün ardından en büyük altcoin olan Ethereum toparlanmaya başladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum (ETH) almak mantıklı mı? orta vadeli beklentiler neler? Uzun bir düşüşün ardından en büyük altcoin olan Ethereum toparlanmaya başladı. Peki, bu fiyata ETH satın almak akıllıca mı? Kripto para birimlerinin genel büyümesini ne yönlendiriyor? Birleşme enflasyonist çerçevenin çökmesine neden olacak mı?
Ethereum’a özgü piyasa beklentileri ve mevcut durumu hakkında işte detaylar.

Ethereum (ETH) Kaç Dolar?

yazının yazıldı zaman diliminde, Ethereum 1.475 dolardan işlem görüyordu. Önceki gün, Binance piyasasında Ethereum fiyatı 1.509 dolara kadar yükseldi. 13 Temmuz’da 1.000 dolar’a düştükten sonra, fiyat sadece 7 günde %50 arttı ve hızla 1.500 dolar’a tırmanmaya başladı. Birkaç hafta süren kırmızı kepenklerden sonra, kripto para piyasaları beklenen toparlanmaya başladı. Piyasa büyüklüğüne göre en büyük kripto para birimi olan Ethereum, önemli bir büyüme yaşadı.

16 Temmuz’da Ethereum birleşme tarihi 19 Eylül olarak belirlendi. Kripto para analitik firması CryptoRank’e göre önerilen birleşme veya tamamen PoS (iş kanıtı) mekanizmasına geçiş, ETH 2.0 sözleşmesinde tutulan varlıkları da artırdı. 880 dolar veya daha düşük bir seviyeden alım yapan yatırımcılar, Birleşmeyi çevreleyen heyecana tepki olarak fiyatın müteakip yükselişinin bir sonucu olarak %70’e varan kazançlar gördü.

Ethereum (ETH) Almak Mantıklı mı?

Her şeyden önce, kripto para birimlerinde geleceğe yönelik ışık görüyorsanız Ethereum (ETH) fiyatı geçen yıla göre inanılmaz derecede düşük. Fiyatın bazı alternatif altcoin’lerden daha hızlı düştüğünü açıklayan Ethereum’a özgü çeşitli nedenler var. Bunlardan bahsedelim.

  • stETH’ye yaptığı yatırım nedeniyle Celsius, para çekme işlemlerini durdurmak zorunda kaldı. Bu durum, stake edilen ETH fiyatının 1 ETH’nin altına düşmesiyle ortaya çıktı. Yatırımcılar, Ethereum’un bu süre zarfında borsalara taşınmasıyla daha fazla satılacağını tahmin ediyorlardı.
  • Birleşme tarihindeki gecikme, Ethereum’un Haziran ayındaki düşüşüne ivme kazandıran şeydi.
  • Daha fazla Curve havuzu yatırımcısı, ETH üzerinde zararlı bir etkisi olan bir kayıpla stETH’yi çekti. Bu olay ethereum’u fazlasıyla olumsuz etkiledi.

Bunların yanı sıra kripto paraları etkileyen faktörler vardı: iflas, düzenleyici belirsizlik, çatışma ve daha fazlası…

Ethereum’un PoS’a geçişi, yukarıda belirtilen üç öğenin tümüne yakından bağlıdır. Bir başka deyişle, bu yıl Birleşme gerçekleşirse ve kripto para piyasalarında olağandışı bir toparlanma olmazsa, “Ethereum aşırı satımı” gerçekleştiği için mevcut seviyesinin biraz üzerinde olabilir.

Önümüzdeki günlerde/haftalarda, şu anda yapabileceğiniz fiyattan daha düşük bir fiyata ETH satın alma şansı bulabilirsiniz. Yine de, tercihen 2023’ün ilk çeyreğine kadar orta ve uzun vadeli bir dönem için satış yapmak isterseniz ne olur? Sonuç olarak, mevcut fiyattan satın almak size para kazandırabilir.

Kısa vadeli beklentiler neler?

Tanınmış bir analist olan Rekt Capital, Ethereum’un 2.000 dolar işaretine yaklaşmak için 1.300 ila 1.800 dolar bölgesinde haftalık bir kapanış yapması gerektiğini tahmin ediyor.

Ethereum Analizi

Aynı şekilde, CryptoDonAlt’ı yakından takip eden bir başka uzman da şu açıklamalarda bulundu:

1.800 dolar, düşük zaman dilimlerinde ilginç bir alandır, ancak birleşme (Merge) göz önüne alındığında, hype (coşku) daha yeni başladı.

Ethereum Fiyat Grafik

Öte yandan CoinMarketCap’teki kripto topluluğu, ay sonuna kadar ETH fiyatının 2.529 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.Hepsinden öte, burası kripto para piyasası olduğu için her an her şey olabilir. Vitalik kaçırılır, Ethereum ekibi dağılır ve tüm bu umutlar boşa çıkar. Bu nedenle yatırımcılar kendi risk profillerine göre seçim yapmalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.