Haberler

Hong Kong Spot ETF’lerine İzin Vermeyi Planlıyor!

Hong Kong, bireysel yatırımcılar için spot kripto ETF’lerine izin vermeyi planlıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hong Kong, bireysel yatırımcılar için spot kripto ETF’lerine izin vermeyi planlıyor. Şehir devleti, kripto konusunda yeni hamlelerine bir yenisini daha ekleyerek, yatırımcıların spot kripto ETF’leri satın almasına izin vermek için finansal düzenlemeleri güncellemeyi planlıyor. Bu hamle, finansal düzenlemelerin bir ay önce güncellenmesinden sonra gerçekleşiyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), bireysel yatırımcıların spot ETF’leri satın almasına izin verme yolunda ilerliyor. SFC İcra Kurulu Başkanı Julia Leung, “Verimliliği ve müşteri deneyimini artıran yenilikçi teknoloji kullanan teklifleri memnuniyetle karşılıyoruz. Yeni riskler ele alındığı sürece denemekten mutluluk duyarız. Yaklaşımımız varlıktan bağımsız olarak tutarlıdır” ifadelerini kullandı.

Hong Kong Spot Etf'Lerine İzin Vermeyi Planlıyor!

Hong Kong, kripto merkezi olmayı hedefliyor ve düzenleyicilere kripto konusunda ilerici bir yaklaşım benimsemeye devam ediyor. Şehir devleti, bu yıl bireysel yatırımcıların kripto alım-satımına izin verdi. Ancak SFC, ocak ayında bireysel yatırımcıların spot ETF’lere erişimini kısıtlamıştı ve sadece 1 milyon dolar portföye sahip yatırımcılara izin vermişti.

SFC, ekim ayında daha geniş bir yatırımcı yelpazesinin kripto ve ETF yatırımı yapabilmesi için güncellemeler gerçekleştirmişti. Yatırımcıların bilgi testlerini geçmeleri gerekiyor ve profesyonel yatırımcı eşiği şartları getirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.