Ethereum HaberleriHaberler

Ethereum Kurucusu Buterin Kriptodan Umutlu: Yeni Çağa Giriyoruz!

Singapur'da bugün gerçekleşen TOKEN2049 konferansında dikkat çeken isimlerden biri, Vitalik Buterin oldu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Singapur’da bugün gerçekleşen TOKEN2049 konferansında dikkat çeken isimlerden biri, Vitalik Buterin oldu. Ethereum‘un mucidi, Bitcoin’in 15 yıl, Ethereum’un ise 10 yıldır var olduğunu belirtti ve yapay zeka inovasyonlarıyla birlikte kripto dünyasının emekleme aşamasını geride bıraktığını ifade etti. Buterin, “Hala erken miyiz? Bence değil. Kripto, herkesin benimsemeye başladığı yeni bir çağa doğru ilerliyor” şeklinde konuştu.

Image 7

Singapur’da tertip edilen ve pek çok kıymetli ismin iştirak ettiği TOKEN2049 toplantısının önemli bir aktörü olan Vitalik Buterin’di. Platformda yüzlerce şahsın hitabını dinlediği Buterin, Ethereum’daki işlem ücretlerinin artık sıfıra yakın seviyelere düşmesinden onay sürelerinin kısalmasına ve kripto para evreninin genel seyrine kadar birçok konuya temas etti.

Özellikle L2 olarak da bilinen ikinci katman projelerinin önemi üzerinde duran Buterin, işlem ücretlerindeki düşüşü vurgulayarak şunları söyledi:

“Eskiden 10 dolar ilâ 1 dolar arasında olan işlem ücretleri artık 0.01’lere kadar, yani sıfıra kadar düştü. Arbitrum ve Optimism önemli güvenlik seviyelerini de aştılar. Artık rollup’lar hem güvenli hem de insanların kolaylıkla ödeme yapabileceği hale geldi. Merge ile birlikte ortalama bekleme süresi de yarı yarıya düştü. Bugünlerde işlemlerimi 5-10 saniyede konfirme edebiliyorum”

“Artık yeni döneme giriliyor”

Kripto sektörünün bebeklik çağını geride bıraktığını belirten Buterin, aşağıdaki sözleri dile getirdi:

“Bitcoin 15, Ethereum da 10 yıldır var. Yapay zekaya olan bakış açımızı ChatGPT gibi ürünler tamamen değiştirdi. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Bu nedenle sizce hala erken dönemde miyiz? Bence değiliz. Kriptoda artık yeni bir döneme giriyoruz. İnsanların kriptoyu rahatlıkla kullandığı bir dönem olacak”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.