Editörden SeçmelerKripto Rehber

UST Coin Nedir? TerraUSD (UST) Nedir? Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para birimleri evreni kesinlikle kârlı bir evren. Ancak dezavantajı, ilgili risklerin yüksek olmasıdır. Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin gibi kripto para birimlerinin çılgınca değişken fiyatları nedeniyle, giderek daha fazla yatırımcı portföylerini artırmak için için Terra gibi sabit paraları satın alıyor.

Piyasa değeri ile ölçüldüğü üzere UST, DAI’yi geride bırakarak en değerli merkezi olmayan stablecoin haline gelmişti. UST Coin piyasa değeri 3,671,559,596 TL’dir. Güncel Fiyatı ise 0,0193 dolardır

Terra kripto para birimi projesini yönetmekle görevli Terraform Labs, TerraUSD’nin artan popülaritesinden faydalandı. Analytics Steps’e göre, Terra’nın Lightspeed Venture Partners, Arrington Capital ve Pantera Capital gibi yatırımcılar tarafından bir dizi kripto para girişimi geliştirmesini desteklemek için 150 milyon dolar harcandı.

Terra Nedir?

Startup’ların kripto para birimi ve finansal uygulamaları, Terraform Labs tarafından oluşturulan bir blockchain teknolojisi olan Terra tarafından desteklenmektedir. Bu kripto para birimlerinden biri de ABD dolarına bağlı TerraUSD (UST)’dir.

Nisan 2019’da, Apple ve Microsoft’ta eski bir yazılım geliştiricisi olan Do Kwon ve ekonomist-girişimci Daniel Shin, Terra’yı (LUNA) kurdu. TerraUSD, işletme tarafından Eylül 2020’de Bittrex Global’de tanıtıldı.

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin oynaklığını azaltmak için Terra bir stablecoin’dir. TerraUSD’nin yerel blok zinciri olan Terra fikri, Terraform Labs’tan geldi. ikincisi, 16 işletmeden oluşan Doğu Asya e-ticaret ittifakı Terra Alliance’ın bir bölümüdür.

Başka bir dijital token ve rezerv varlık olan Luna’nın bir kısmı, Terra kripto para birimine (UST) olan talebin benimsenmesiyle arttığı için “yakıldı”. Bu, gitgide daha fazla Luna yakılıp topluluk havuzuna aktarıldıkça, fiyatı dengelemek için bir dengeleme görevi görür.

Ust Coin Nedir? Terrausd (Ust) Nedir? Nasıl Çalışır?

TerraUSD (UST) Nedir?

Terra’nın algoritmik, merkezi olmayan stablecoin’ine TerraUSD (UST) adı verilir. İlk ölçeklenebilir ve getiri sağlayan merkezi olmayan stablecoin, ABD dolarına bağlı TerraUSD’dir.

TerraUSD ile Terra, topluluğa fayda sağlamayı ve DAI gibi diğer stablecoin’lerin yaşadığı ölçeklenebilirlik sorunlarına ölçeklenebilir bir çözüm sunmayı amaçlıyor. TerraUSD, kullanıcılara daha fazla ölçeklenebilirlik sunmanın yanı sıra gelişmiş oran doğruluğunu ve zincirler arası kullanımı garanti eder.

TerraUSD’nin para basma mekanizması, UST’nin kullandığı DeFi protokollerinin gereksinimlerini karşılarken güvenlikten ödün vermeden ölçeklenmesine olanak tanır. Kullanıcılar, TerraUSD ödeme yöntemini kripto cüzdanlarına kolayca entegre edebilir. TerraUSD şu anda Mirror Protocol gibi 90’dan fazla DeFi uygulamasına ev sahipliği yapıyor ve DApp’lerde kendini kanıtlamış durumda.

TerraUSD Nasıl Çalışır?

Tüketicilerin olumlu bir deneyim yaşamasını garanti etmek için Terra, bir dizi açık yönerge ve prosedürü halihazırda var olan teknoloji ve ilerlemelerle harmanlıyor.

Benzer fiat para biriminin rezervlerini tutarak, stablecoin’ler desteklenir. TerraUSD’nin orijinal kripto para birimi ve rezerv varlığı LUNA’dır. Bu nedenle, bir TerraUSD oluşturmak için yalnızca 1 dolar değerindeki LUNA tokenları sistemden yakılır.

Dropship köprü teknolojisini kullanan TerraUSD ayrıca blockchain ekosistemlerini birbirine bağlar ve kolaylaştırır.
TerraUSD, dropship sayesinde blok zincirleri ve DeFi ve DEX platformları arasında aktarım yapabilir.

Ayrıca, LUNA’nın arz ve talebi TerraUSD’nin değerini belirlediğinden TerraUSD’nin istikrarını sağlar. Madenciler, Terra işlemlerinin madenciliğine Terra’nın yerel LUNA token’larını tahsis etmek için bir hisse ispatı (PoS) sistemi kullanır.

Ana Özellikler

TerraUSD, kullanıcılara mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak için mevcut teknolojiden ve yenilikten yararlanır. Temel özellikler şunları içerir:

Gelişmiş Ölçeklenebilirlik

TerraUSD, değeri basılan sabit paranın nominal değerine eşit olan sabit bir paradır. Yanan LUNA rezerv varlıkları 1 TerraUSD basacaktır. TerraUSD’nin para politikası neredeyse sınırsız ölçeklenebilirdir, bu da DeFi projelerinin tam potansiyellerine ulaşmasına yardımcı olur.

Kolay Değişim

Terra ekosistemindeki tüm stablecoin’ler likiditeyi paylaştığından, TerraUSD’yi TerraKRW’ye (Kore Won’una sabitlenmiş bir stablecoin) dönüştürmenin maliyeti çok düşüktür.

Pasif Gelir Potansiyeli

TerraUSD, kullanıcıların Anchor Protocol’ün sabit faiz oranı üzerinden pasif gelir elde etmelerini sağlar. Anchor, karşılığında %20 UST tasarrufu vaat eden bir borç verme protokolüdür.

Ek sabit gelir, komisyonlar ve enflasyon yoluyla istikrarlı bir PoS zincirindeki ödüllerle sağlanır. Bu nüans, öngörülebilir faiz oranları sağlar.

Ust Coin Nedir? Terrausd (Ust) Nedir? Nasıl Çalışır?

Birlikte Çalışabilirlik

Terra stablecoin, blockchain ekosistemlerini Dropship köprü protokolü ile birleştirir. Dropship’in yardımıyla TerraUSD, çeşitli DeFi ve DEX ticaret platformlarına bağlanır ve daha da önemlisi varlıkları bir zincirden diğerine taşır. LUNA’ya olan arz ve talep, TerraUSD’nin değerini belirler. Dropship protokolü, sabit bir UST maliyetini garanti ederek ölçeklendirmeye yardımcı olur.

UST Tokenomik

Terra ağına dayalı bir stablecoin, TerraUSD (UST) olarak adlandırılır. UST, LUNA jetonlarının yakılmasıyla üretilir.
Varlığın değeri ile ABD dolarının değeri arasındaki arz-talep dinamiği, UST’nin değerinin ne kadar değişeceğini belirler. UST’nin fiyatı bir dolardan fazlaysa, LUNA sahipleri tokenları UST ile değiştirebilirler.

TerraUSD Kime Hizmet Ediyor?

Kripto para birimlerindeki yatırımcılar, TerraUSD’deki diğer kripto para birimlerinin yüksek oynaklığının yerini alabilir. Yatırımcılar, yatırımlarını UST’ye taşıyarak kripto para birimlerindeki fiyat artışlarına maruz kalmalarını azaltabilir.

Bitcoin’leri TerraUSD’ye transfer etmek dolar transfer etmekten daha az zaman aldığından, (ABD doları yerine) UST kullanmak işlem süresi gecikmelerini azaltır.

DApp’ler, UST için başka bir kullanımdır. Örneğin, ucuz “sentetik varlıklar”ın basılmasını sağlayan Mirror Protocol platformu artık gerçek dünya varlıklarının maliyetlerini izliyor ve UST’yi temel varlık olarak kullanıyor.

TerraUSD’nin (UST) Faydaları

TerraUSD bir dizi finansal prosedürü kolaylaştırır. UST’nin çalışma saatlerini belirleyen herhangi bir merkezi otoriteden bağımsız olması nedeniyle, ödemeler ve bankacılık işlemi kullanıcıya uygun olan her zaman gerçekleşebilir.

Kredi kartlarını işlemenin tipik maliyeti yüzde iki civarında olduğundan, birçok küçük işletme ya fiyatlarını yükseltir ya da kredi kartı kabul etmeyi bırakır.Müşterilere ve işletmelere değer katan TerraUSD kullanılarak yüksek işlem maliyetlerinden kaçınılabilir.

Kripto para birimleri, milyonlarca insan tarafından özel, sınırsız bir değer depolama biçimi olarak kullanılmaktadır.
UST’nin dalgalı piyasalardan ve enflasyondan bağışıklığı nedeniyle, dışarıda yapılan ödemeler uygundur.

Images?Q=Tbn:and9Gcrhvndbuxnj41Sfiwzfzv Hbbyrbuosyctfsq&Amp;Usqp=Cau

TerraUSD (UST)’nin Eksileri

TerraUSD, sabit coin olduğu için daha az yatırım getirisine (ROI) ve daha az kâra sahiptir.
1,00 dolar değerindedir. 100 dolar yatırırsanız ve fiyatı 1,01$’a yükselirse, yatırımınızdan elde edeceğiniz fayda 1$ veya %1 olacaktır; bu, diğer birçok kripto para biriminde tanık olduğumuz yatırım getirisindeki büyümeden çok daha az. Risk primleri, piyasadaki değişikliklerden veya kısıtlamaların olmamasından da kaynaklanabilir.
Daha riskli varlıklara para yatırmayı seçen yatırımcılara risk primleri (altcoinler gibi) şeklinde ek tazminat verilir.
Risk primi nedeniyle, stablecoin’ler sabit değerlerine göre değer kaybeder ve bu da kripto para birimlerini satın almak için fiat para kullanmaktan daha pahalı hale getirir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.