Ethereum Haberleri

Ethereum’da ‘Short’ Tasfiyesi Hız Kazandı!

Kripto para piyasaları son zamanlarda olumlu bir ivme kazandı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları son zamanlarda olumlu bir ivme kazandı. Piyasanın en büyük ikinci varlığı olan Ethereum, bu hafta yüzde 5’in üzerinde bir yükseliş kaydederek 1.680 doların üzerini test etti. ETF (Exchange-Traded Fund) başvurularının artmasıyla birlikte Ethereum’da short (satış) pozisyonlarında önemli bir tasfiye süreci yaşandı.

Ethereum’un işlem hacmi önemli ölçüde arttı. ETF başvurularının onaylanacağı beklentisi, Ethereum’un fiyatına olumlu yansıdı. Ethereum, 1.700 dolar seviyesine doğru ilerlerken, türev piyasalarda ayıların kaybı hız kazandı. Son 24 saat içinde short pozisyonlardaki tasfiyeler arttı. Ethereum, bu hafta yüzde 5’in üzerinde bir yükseliş yaşarken, işlem hacimleri ise yaklaşık yüzde 25 artış gösterdi.

Ethereum’da ‘Short’ Tasfiyesi Hız Kazandı!

Ethereum İşlem Hacminde Büyük Yükseliş

Coinglass verilerine göre, kripto borsalarında ETH vadeli işlemlerinde short pozisyonlarda 11 milyon dolarlık bir likidasyon gerçekleşti. Bu likidasyonların yüzde 85’ini short pozisyonlar oluşturdu. Tasfiye işlemlerinin üçte biri OKX borsasındaki pozisyonlarda gerçekleşti. Binance ve Huobi ise OKX’in ardından sıralandı.

Ethereum’un yükselişine yönelik beklenti, vadeli ETF başvurularının onaylanmasıyla güçlendi. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, Ethereum vadeli işlem ETF’lerinin ekim ayının başında yüzde 90 ihtimalle piyasaya sürüleceğini belirtti. Balchunas ayrıca, SEC’in vadeli işlemlerin onay sürecini hızlandırmak istediğini ifade etti. Son olarak, VanEck ve Valkyrie’nin vadeli Ethereum ETF’lerini piyasaya sürmeye hazırlandığı duyuruldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.