Haberler

FBI’dan ‘Kuzey Koreli Hacker’ Uyarısı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FBI, Kuze Koreli hacker’lar için bir uyarıda bulundu. Kurum, hacker’ların 40 milyon dolarlık Bitcoin’i satmaya çalışabileceğini bildirdi. ,

Yayınlanan altı cüzdan içinde toplamda 41 milyon dolarlık BTC olduğu belirtildi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kuzey Koreli bilgisayar korsanları Lazarus Group ve APT38 ile ilişkili olan altı cüzdanı yayınladı. Yapılan açıklamada, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 40 milyon dolardan daha değerli çalıntı Bitcoin’i (BTC) nakde çevirmeye çalışabileceği ifade edildi.

Fbi Kripto Para Uyarisi Sakin Dusmeyin Coin Turk Com 1
Fbi'dan 'Kuzey Koreli Hacker' Uyarısı! 3

FBI, Lazarus Grubu ve APT38’in bazı siber saldırıların arkasında olduğunu bildirmişti. Bu saldırılar arasında Alphapo’dan 60 milyon dolar ile Atomic Wallet’ın 100 milyon dolarlık istismarının da yer aldığı belirtilmişti.

Kurum, Horizon Bridge saldırısında gerçekleşen 100 milyon doların üzerindeki kayıptan da bu iki grubu sorumlu tutmuştu. Hacker gruplarıyla ilişkilendirilen 6 cüzdanda toplam 1.580 BTC olduğu belirtiliyor. Bu miktar bugün itibarıyla 41 milyon dolara denk geliyor. Soruşturma bürosunun yaptığı açıklamada, kripto para şirketlerinin bu cüzdanlarla etkileşime girmemesi gerektiği vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.