Haberler

Yeni Bitcoin Yatırımcıları Zararda!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda kripto piyasasında yaşanan düşüşler, yeni Bitcoin yatırımcılarını zarara uğrattı. Onchain verilerine göre, kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin portföylerinin yaklaşık %90’ında eksi rakamlar görüldü. Bitcoin, geçen hafta kasım ayından bu yana en kötü performansını sergileyerek 26 bin dolar civarında dengelendi. Glassnode’un paylaştığı verilere göre, düşüşle birlikte kısa vadeli yatırımcılar (STH) ya da 155 günden fazla coin tutmayan cüzdanların %88,3’ü zarar etti.

Mm
Yeni Bitcoin Yatırımcıları Zararda! 3

2,56 milyon BTC’nin (66,5 milyar dolar) kısa vadeli yatırımcılar tarafından tutulduğu ve bunların yaklaşık 2,26 milyonunun piyasa fiyatından daha yüksek bir maliyetle satın alındığı belirtiliyor. Sadece 300 bin BTC, uzun vadeli yatırımcılar tarafından şu anda kâr elde ediliyor. Bu oran yüzde 11,7’ye denk geliyor.

Glassnode’un analizine göre, uzun vadeli yatırımcıların varlıkları fiyatlara daha hassas hale geliyor. Marex Solutions Dijital Varlıklar Eş Başkanı Ilan Solot, kısa vadeli sahiplerin gerçekleşmemiş zararlarının piyasalar için kritik bir sorun olduğunu belirtti. Solot, “Kısa vadeli sahiplerin neredeyse yüzde 90’ı gerçekleşmemiş zararlara maruz kalıyor ve bu genellikle satış baskısıyla ilişkilendiriliyor” dedi. Solot, kısa vadeli sahiplerin fiyat ve hikaye açısından “derin sular” içinde olduğunu vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.