HaberlerBorsa Haberleri

 FTX, Temasek, Sequoia Capital ve 16 Şirketin Başını Yaktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 18 girişim sermaye şirketine dava açıldı.

Temasek, Sequoia Capital, Sino Global ve Softbank gibi büyük şirketler arasında yer alan şirketler, FTX dolandırıcılığına yardım ettikleri iddiasıyla davalılar arasında yer aldı.

Ftx Logo
 Ftx, Temasek, Sequoia Capital Ve 16 Şirketin Başını Yaktı! 3

FTX, 18 Şirkete Dava Açtı!

ABD’de girişim sermayesi şirketlerine karşı toplu dava açıldı ve Miami’deki davada sektörün önde gelen şirketleri sanık olarak gösterildi. Bu şirketler arasında Temasek, Sequoia Capital, Sino Global ve Softbank yer aldı. Davada, VC şirketlerinin FTX hakkında aldatıcı ve yanıltıcı beyanda bulundukları belirtildi.

Davacılar, şirketlerin kişisel kazançları için FTX’e yatırım yapılmasını teşvik ettiğini iddia etti. Risk sermayesi şirketlerinin FTX dolandırıcılığına katkı sağladığı vurgulanırken, Temasek ile FTX’in ilişkisine özellikle dikkat çekildi. Temasek, FTX’in herhangi bir tehlikesi olmadığını iddia ederek, sekiz aylık kapsamlı bir inceleme yapıldığı bilgisini verdi.

Dava dilekçesinde, FTX’in güvenliği ve istikrarına kefil oldukları belirtiliyor. VC’lerin borsanın reklamını yaptığı da kaydediliyor. FTX’in ilk yatırımcıları arasında yer alan Temasek, 275 milyon dolarlık yatırımla desteklemişti. Ancak borsanın iflası, şirketin tüm yatırımını sıfırlamıştı. Girişim şirketi, sonrasında borsa yatırımından sorumlu yöneticilere ağır bir fatura kesmişti. Bu durum, şirketin geleceği için ciddi bir sorun oluşturmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.