Haberler

FTX Yatırımcılarının 300 Milyon Doları SBF’nin Hesabına Geçmiş

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas eden kripto para borsası FTX ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Kripto para yatırımcılarının sektöre duyduğu güveni sarsan borsanın çöküşü sonrası yetkililer incelemelere başladı. FTX borsasını iflasa götüren süreçler ve şaibeli isimlerin başında yer alan kurucu Sam Bankman-Fried, yetkililer tarafından mercek altına alındı. The Wall Street Journal haberine göre FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) yatırımcıların fonlarını kendi hesabına geçirmiş.

FTX Mali Kayıtları İnceleniyor

Ftx Mansett

The Wall Street Journal gazetecileri FTX’in mali kayıtlarını incelerken fon işlemlerine tanıklık eden kişilerle görüşmeler yaptı. Buna göre geçen sene ekim ayında kurumsal yatırımcılar FTX borsasına 420 milyon dolarlık yatırım yaptı. Borsa, bu parayı kullanıcı deneyimini geliştirmeye ve düzenleyici ilişkilerinde harcayacaktı. Ancak FTX eski CEO’su SBF’nin kurumsal yatırımcılardan gelen 420 milyon doların 300 milyon dolarını kişisel hesabına geçirdi. Bu iddialar henüz araştırma aşamasındayken SBF’nin nakit aktarımı startup dünyası standartlarının çok ötesinde görüldü.

Yaklaşık 300 milyon dolarlık varlığı kişisel hesabına aktaran SBF’nin siyasi bağışları, hayvansever taahhütleri ve geçen sene Robinhood hisselerini satın almasındaki kaynağı belli oldu. Dünyaca ünlü sponsorluk anlaşmalarına imza atan SBF’nin bu hamlelerde kullandığı fonun kurumsal yatırımcılardan geldiği iddia edildi. FTX’in iflasını denetlemek üzere göreve getirilen yeni CEO John Ray, “SBF’ye yönelik iddialar için kapsamlı, şeffaf ve kasıtlı bir soruşturma” düzenleyeceklerini belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.