Kripto RehberEditörden Seçmeler

BAL Coin Nedir? Balancer Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu yazıda, BAL Coin nedir, Crypto Balancer (BAL) nedir, BAL Coin nasıl alınır ve daha fazlası gibi soruları yanıtlamaya çalışıyoruz. İşte BAL coin incelemesi ve geleceği hakkında ayrıntılar…

Balancer’ın (BAL) algoritmaları, varlıkları yeniden dengesini kurmak ve kullanıcılar için avantajlı fiyatlar bulmak için likidite sağlayıcıları, likidite havuzları ve tüccarlar arasındaki etkileşimlerin yönetimini sağlar.

Balancer, kullanıcıların herhangi bir oranda sekiz adede kadar farklı token ile likidite havuzları oluşturmasına imkan veren otomatik bir piyasa yapıcıdır (AMM). Dengeleyici havuzlar, herkesin merkezi olmayan bir endeks fonu oluşturabileceği veya katılabileceği ve ücretlerin aracı fon yöneticileri yerine likidite sağlayıcılarına gittiği, otomatik olarak yeniden dengelenen portföyler olarak düşünülebilir. Balancer protokolü, Balancer’ın likidite havuzlarına kripto yatırarak likidite madenciliği yoluyla kazanılabilen Balancer (BAL) tokenı aracılığıyla yönetilir.

BAL Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BAL Coin 102.12 TL’den işlem görmektedir. BAL Coin, son 24 saat içindeki işlem hacmi 104,027,288 TL’dir. Toplam piyasa değeri 4,638,047,557oldu.

BAL Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre, 1 BAL Coin 5,64 dolardan işlem görüyor.

Balancer (BAL) Coin Nedir?

Balancer şifreleme protokolü, geleneksel finanstaki ağırlıklı endeks fonlarıyla karşılaştırılabilir. Endeks fonları, farklı varlıkların belirli bakiyelerini tutmaya odaklanan yatırım stratejileridir. Örneğin S&P 500, borsadaki en büyük 500 şirketi takip eden bir endekstir. Bir S&P 500 endeks fonunda hisseye sahip olmak, hisse senedi değerinizin tüm endeksin yapısını yansıttığı anlamına gelir. S&P 500’e bir hisse senedi eklendiğinde veya çıkarıldığında, endeks fonunuz değişikliği karşılamak için yeniden dengelenecektir. Endeks fonları geniş varlık riski sağlar, riski yönetmeye yardımcı olmak için çeşitlendirmeyi artırır, ancak aynı zamanda değişen endeksleri yeniden dengelemek ve yansıtmak için hisse senedi satışının devam etmesi için fon yöneticisine ödeme yapmanız gerekecektir.

Balancer kripto havuzu, DeFi dünyası için genel olarak bir endeks fonu görevi görür ve sekiz adede kadar farklı ERC-20 token’nından oluşan bir portföyü koruyabilir. Likidite havuzlarını manuel olarak yeniden dengeleyen geleneksel endeks fonlarının aksine, Balancer, her algoritmik ticaret yapıldığında (günde binlerce kez) havuzdaki varlıkları otomatik olarak yeniden dengelemek için sabit bir ortalama piyasa yapıcı denklemi kullanır. Aslında, devam eden bu yeniden dengeleme durumu, hem likidite sağlayıcılara hem de tüccarlara fayda sağlayarak aktif piyasalarda ticaret fırsatları sağlamaya yardımcı olur. Balancer kripto para borsasındaki işlem ücretleri, bir endeks gibi fon yöneticilerine ödenmez, doğrudan haftalık olarak çok amaçlı Balancer (BAL) tokenları alan likidite sağlayıcılarına ödenir. Bu tokenlar, topluluk yönetişim kararlarında platformun sahiplik payını ve oylama gücünü kolaylıkla temsil eder.

Dengeleyici kripto platformu, istekleri yeniden oluşturarak ve aracıları yukarıdan aşağıya ortadan kaldırarak, konsepti otomatikleştirerek, demokratikleştirerek ve merkezsizleştirerek, onu tamamen yeni bir cihaz haline sokarak ve paydaşları için olağanüstü değer yaratarak geleneksel finansın (endeks fonları) temel taşı görevini aldı. Bu nedenle Balancer, hem teoride hem de pratikte harika bir DeFi örneğidir.

Bal Coin Nedir? Balancer Nasıl Çalışır?

Dengeleyici Nasıl Çalışır?

Dengeleme kripto protokolünün birincil amacı, havuzları yeniden dengelemek ve havuzlar arasında optimum fiyatlandırmayı belirlemek için likidite sağlayıcıları, likidite havuzları ve tüccarlar arasındaki etkileşimleri yönetmek ve teşvik etmektir.

Balancer’ın yeniden dengeleme işlevinin nasıl çalıştığının bir örneği, kripto havuzunun değerinin %80’ini wETH’de ve %20’sini wBTC’de tutmak olacaktır. Sistem, bir kayma durumunda 80/20 oranını korumak için token fiyatını üretecektir.Bir tüccar Balancer DEX kullandığında, protokol, wBTC ile wETH satın almak istediğinde algoritmik olarak likidite havuzunu en iyi fiyat için arar. En iyi wBTC’den wETH’ye fiyatlandırmaya sahip havuz aynı zamanda tasarım gereği, wETH fiyatlarına göre en iyi wBTC’ye sahip havuzlar, aynı zamanda en çok yeniden dengelenmesi gereken havuzlar olacaktır. Likidite havuzu ve ticaret platformu, Balancer’ın diğer tüm yönlerine olanak tanıyan sürekli bir algoritmik denge dansında kilitlenir.

Likidite Sağlayıcıları

Herhangi bir yatırımcı gibi, Likidite Sağlayıcılar (LP’ler), AMM’lere yatırım yaparken varlıklarından mümkün olan en iyi getiriyi ister. Dengeleyiciler yalnızca varlık çiftleri üzerinde sıkı kontrole izin vermekle kalmaz, aynı zamanda likidite sağlayıcılarının ağlarında oranları dengelerken bile kendi stratejilerini uygulamalarına izin verir.

Örneğin, %80 Ether (ETH) ile %20 Bitcoin (BTC) oranının optimal olduğunu düşünüyorsanız, Balancer tercih ettiğiniz stratejiyi kullanarak likidite havuzlarına erişmenizi sağlar. Bir likidite sağlayıcısıysanız ve Balancer’da mevcut bir 80/20 ETH/BTC havuzuna katılmak istiyorsanız ve kullanmanız gereken 10 BTC’niz varsa genel adımlar aşağıdaki gibidir:

  • Havuza 10 BTC sağlanır
  • 2 BTC havuza yatırımı gerçekleştirilir.
  • 8 BTC, ETH’deki eşdeğer değere dönüşümü sağlanır.
  • Protokol, bu değişimi sağlamak için en iyi fiyatı ETH ve BTC içeren tüm havuzlarda arar
  • Havuza 8 BTC değerinde ETH yatırımı gerçekleşti
  • Havuzdaki payınızı temsil eden Balancer havuz tokenları alırsınız
  • Bu Balancer tokenları her zaman %80 ETH ve %20 BTC karşılığında aktifleştirilmiş olacaktır.
  • Balancer, havuza girmeden öncekine kıyasla artık ETH’den daha fazla BTC’ye sahip
  • 80/20 değer oranını korumak için BTC’nin fiyatı ETH’ye göre düşüş yaşıyor

Yalnızca BTC ve ETH içeren havuzlara BTC sağlayarak BTC miktarını ETH’ye göre artırabilirsiniz. BTC’nin nispi miktarını yükselterek, Balancer’ın likidite havuzu için sabit bir değer oranı sabitini korumak için BTC’nin nispi fiyatı düşüş yaşamalıdır.

Likidite Havuzları

İki ana Balancer havuzu türü vardır: yerel havuzlar ve akıllı havuzlar. Ancak, yerel havuzun kendisi iki biçimde gelir: kontrollü veya “özel” bir form, yani havuz sahibi havuz parametrelerini yönetebilen ve likidite ekleyebilen veya kaldırabilen tek katılımcıdır. Havuz yaratıcılarının ağırlıkları, oranları, ücretleri ve hatta tokenları değiştirebildiği merkezi özel havuz dinamiktir. Özel havuzlar, aktif olarak yönetilen endeks fonları gibidir ve doğru kararları vermeye devam etmek için yaratıcıya güvenmeniz gerekir.

Bununla birlikte, çekirdek havuz sonlandırılabilir veya “genel” veya “paylaşılabilir” olabilir, yani parametreleri nihaidir, ancak herkes likidite ve ticaret ekleyebilir. Ethereum ağına kalıcı olarak sabitlenmiş akıllı sözleşme kodu tarafından sağlanan %80 ETH, %20 BTC ve %0,1 ücretli nihai Dengeleyici çekirdek havuzu her zaman bu şekilde kalacaktır. Halka açık bir havuz, herkesin her an katılabileceği, ayarlayabileceğiniz ve unutabileceğiniz pasif bir yatırım stratejisi olarak daha iyidir.

Akıllı havuzlar, herkesin likidite sağlaması için bir ağ geçidi görevini üstllenen otomatik akıllı sözleşmelerle kontrol edilen özel havuzlardır. Bu sebeple akıllı havuzlar, her iki dünyanın en iyilerinin birleşimi olan özel ve ortak havuzların bir karışımı olarak düşünülebilir. Akıllı havuzlar, dinamik ücretler, likidite sınırları, LP beyaz listeleri, alım satım askıya almaları vb özellikleri sağlayabilir.

Bal

 

Traderlar

Kripto para platformu Balancer’ın iki bileşeni vardır: yatırımcılar için bir ticaret borsası ve likidite sağlayıcılar için bir yatırım fonu. Varlıkları bir Balancer kripto havuzunda depolamanın, aynı varlıkları Balancer dışında tutmaktan daha yüksek ağırlıklı bakiye ve daha düşük maliyetlerle sonuçlanacağını düşündükleri için, likidite sağlayıcıları havuzda pay sahibi olmak isterler. Traderlar, token alışverişi yapmak için en uygun döviz kurlarını ararlar.

Traderların çoğu, ister insan ister otomatik ticaret programları olsun, bir tokenı diğeriyle en avantajlı fiyata takas etmek ister. amaçları ne olursa olsun, BTC’yi Balancer’da daha düşük bir fiyata bulan tüccarlar muhtemelen havuza katılacak ve Balancer’a ETH satarak BTC satın alacaktır. Balancer’ın çeşitli tokenları kullanan on binlerce likidite havuzu nedeniyle, bazı likidite havuzları diğerlerinden daha fazla fiyat tutarsızlığına sahip olacaktır. Örneğin, 80/20 ETH/BTC havuzumuz BTC için değerinin %70’i ETH, değerinin %15’i BTC ve değerinin %15’i DAI olan başka bir havuzdan farklı bir fiyata sahiptir.

ETH başına en iyi BTC fiyatı için Balancer, platformun tüm likidite havuzlarını inceler. Balancer üzerindeki diğer likidite havuzlarından fiyatlama ve token dağıtım farklılıkları en yüksek olan likidite havuzlarında işlemler başlar.
Bir tacir, Balancer’da BTC satın almak ve ETH satmak istediğinde, protokol o anlaşma için en iyi fiyata sahip havuzu otomatik olarak seçecektir. En düşük BTC fiyatına sahip havuz aynı zamanda ETH ile ilişkili olarak en fazla BTC’ye sahip havuz olacaktır çünkü Balancer gibi AMM’lerde fiyatlandırma önceden tanımlanmış bir ticaret formülü tarafından kontrol edilir.

En geniş fiyat aralığına sahip likidite havuzları, işlem yapılırken Dengeleyici’deki diğer havuzların fiyatlarına yakınlaştırılır. Dengeleyici kripto protokolü, likidite sağlayıcılarının havuzlarını otomatik olarak yeniden dengelerken, Trader, Balancer’da en iyi fiyatlı BTC’yi almaktan yararlandığından, bu, otomasyonla elde edilen uyumlu teşviklerin bir örneğidir.

Balancer (BAL) Tokenları ve Yönetişim

Balancer kripto sistemi, birçok DeFi projesi gibi, yerel Balancer (BAL) para birimi içinde yerleşik yönetim araçlarına sahiptir. Protokol, güncellemeler veya değişiklikler önermekten de sorumlu olan Balancer topluluğu tarafından kontrol edilir. Balancer token sahipleri daha sonra bir teklifi kabul edip etmeme konusunda oy kullanmak için tokenlarını kullanabilir. Balancer belirteci esas olarak Balancer’ın sahipliğini yansıtır çünkü kararları BAL sahipleri verir. Yönetişim mekanizması, sonunda BAL sahiplerinin, Balancer belirtecine değer katabilecek protokol düzeyinde bir ticaret maliyeti uygulamak için Balancer’a oy vermesiyle sonuçlanabilir.

Açık piyasa borsa alımlarına ek olarak, likidite sağlayıcılara Balancer tokenlerinin haftalık dağıtımları yapılır.
Ne kadar çok token, likidite ve değer sunarsanız o kadar fazla Balancer token kazanırsınız. Birçok DeFi yönetişim tokeni gibi, BAL’ın maddi değeri de nominalin çok üastündedir.

DeFi’deki merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler), topluluktaki paydaşlara karşı sorumlu olan sahiplik, yönetim ve kar modellerine doğru ilerliyor. Likidite sağlayıcılara Balancer (BAL) token’ları ihraç ederek sistem, mülkiyeti kullanıcılara dağıtır ve ilk aşamalarında hızlı pazar genişlemesi yaşarken merkezi olmayan bir yönetim topluluğu kurar.

Geleneksel endeks fonlarının yeteneklerinin ötesine geçen otomatikleştirilmiş piyasalar ve kolektifleştirilmiş sahiplik modelleri aracılığıyla finansı yeniden tasarlamak için yukarıdan aşağıya ademi merkeziyetçilik kavramları Balancer’ın platformları gibi DeFi projelerine dahil ediliyor. Sonuç olarak, gelişmekte olan DeFi pazarı bir büyüme ve yenilik patlaması gördü ve Balancer, teşvikler, algoritmalar ve merkeziyetsizliğin uyumunu geliştirerek adını geliştitirdi.

Balancer Bal Nedir

BAL Coin Yorum: Balancer (BAL) İyi Bir Yatırım mı?

Yatırım olarak Balancer’ın (BAL) değeri sorusunu yanıtlamak için birkaç şeyi göz önünde bulundurmamız gerekir.

İlki, token’ın değeri ve belirli bir zaman diliminde nasıl dalgalandığıdır.

Size tüm bunların nasıl çalıştığına dair daha derin bir anlayış kazandırmak için BAL token’ının mevcut değerine bir göz atalım.

2.19 milyar doların üzerinde kilitli değeri ile kesinlikle kaçırılmaması gereken bir proje değil.

BAL’nin değerli bir yatırım olup olmadığına karar verirken dikkate alınması gereken ikinci faktör, gelecekteki büyümesidir.

Bu, yatırımcıların BAL Token’ın değerini artıracak yatırımlarını izleyeceği için ağda daha fazla güncelleme olacağından BAL Token’ın gelecekte nasıl performans göstereceğini belirleyecektir.

Bir token yatırımcısı olarak, ideal olarak, değerleri nispeten düşükken BAL token’ı satın almak ve ardından değerleri yükseldiğinde satmak istersiniz.

BAL kripto para birimine potansiyel yatırımınız hakkında bilinçli bir karar verebilmeniz için Balancer’ın son geliştirme ve gelecekteki büyüme planlarını gözden geçirelim.

Balancer’ın Geleceği

Balancer Labs, 15 Kasım 2021’de TrueUSD ve Polygon’un Balancer Protokolünü kullanarak TUSD sabit havuzunu piyasaya sürdüğünü tweetledi.

En yeni Dengeleyici Raporu da 20 Kasım 2021’de tarafımıza sunuldu.Şimdi, önceki raporun yayınlanması ile bu raporun yayınlanması arasında çok şey geçti. The Fei Treasure’ın uygulanması ve Gauntlet’in ücret yükseltmeleri yine de dikkate değer önemli faktörlerdir.

Yeni yönetim sistemini doğrulamak ve BeethovenX’i Balancer’ın fantomdaki müttefik çatalı olarak belirlemek için oylama canlı olarak yayınlandı.

Genel Dengeleyici (BAL), tonlarca güncelleme, geliştirme ve devam eden topluluk oylamasıyla güçlü bir projedir.
Topluluktan bahsetmişken, Balancer’ın Discord kanalında 17.805 üyesi ve Twitter’da 109.2K takipçisi bulunuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.